Saha-fyrverkeri när Everton vände

FOTBOLL

Bäste målskytt i den galna Premier League-omgången?

Louis Saha – som satte fyra när Everton vände och vann mot Blackpool.

– Man får alltid tio chanser mot dem, säger hemmalagets manager David Moyes efter 5–3-segern.

Everton hade varit i ledning två gånger men med kvarten kvar såg det ut som att Blackpool skulle ta tre skrällbetonade poäng på Goodison Park. Nykomlingarna hade vänt till 2–3 efter två snabba mål i den 62:a och 64:e minuten. Ändå fick man åka hem tomhänta.

Maktlös Rachubka

I den 76:e minuten sprang inhopparen James Beckford sig fri och avslutade distinkt. Volleyträffen blev perfekt, matchen var kvitterad och efter det lossande det slutligen för hemmalaget. Fransmannen Louis Saha, som gjort Evertons två första mål, satte både 4–3 och 5–3 bakom en maktlös Paul Rachubka i bortalagets mål.

”Tagit ett stort steg”

– Louis insats var bra som ni såg. Han är lite av en medgångsspelare. Jag tror att alla managers som haft honom insett att han måste må bra för att prestera. Och på slutet har han tagit ett stort steg, säger David Moyes.

Evertons manager berömde även Blackpools offensiva inställning.

– De har gjort ett härligt jobb. De flesta lagen som spelar som dem måste göra tre mål för att vinna. Man får alltid tio chanser mot dem.

Bortalagets tränare Ian Holloway:

– Jag tycker att vi var fantastiska i dag. Det var en grym fotbollsmatch, men vi vek ner oss mentalt. Om vi hade kunnat stoppa matcherna efter 70 minuter hade vi legat riktigt bra till i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM