Kaos efter Real Madrids träning

FOTBOLL

Portugisen vägrade uttala sig – då flydde journalisterna

1 av 10

MADRID. Real Madrid har hamnat i bråk dagen innan el Clásico – med pressen.

Efter att José Mourinho vägrade prata på presskonferens dagen innan match ställde sig journalisterna upp och lämnade rummet.

– Inför en så här viktig match borde han prata, säger Sergio Fernández på tidningen Marca, som är initiativtagare till ”strejken”.

Sedan i höstas har José Mourinho vid tio olika tillfällen skickat ut sin andretränare Aitor Karankapå de obligatoriska presskonferenserna före och efter match.

”Bästa dagarna i mitt liv”

Efter en nästan två veckors lång avstängning i höstas kom Mourinho tillbaka till pressalen med orden:

– Det här har varit de bästa tolv dagarna i mitt liv.

I dag fick journalisterna i Madrid nog. När Real Madrid på förmiddagen annonserade att portugisen inte skulle dyka upp på presskonferensen bestämde sig de allra flesta i pressalen på träningsanläggningen Valdebebas för att gå så fort andretränaren tagit plats på podiet.

Lämnade rummet

Efter långt övervägande kom Aitor Karanka in i pressalen, följd av José Mourinho, men Real Madrids talesperson meddelade samtidigt att Mourinho bara skulle sitta med under presskonferensen utan att svara på några frågor.

Då lämnade stora delar av de samlade journalisterna rummet.

– Det är elfte gången i år det händer, att han skickar ut andretränaren före en match, inför en så här viktig match borde Mourinho prata, säger Sergio Fernández, journalist på den Madridbaserade sporttidningen Marca och en av initiativtagarna till ”strejken”.

ARTIKELN HANDLAR OM