Morais vill ta över MFF

FOTBOLL

”Det är min favoritklubb”

Foto: Jose Morais som Assyriskas tränare 2005.

Roland Nilsson är fortfarande kvar i Malmö FF. Men Skåneklubben letar ersättare.

Det kan bli förre Assyriska-tränaren José Morais som tar över MFF.

– Det är min favoritklubb, säger han.

Jonas Thern har nämnts som ett hett alternativ till Roland Nilsson i Malmö FF. Sportchefen Per Ågren har träffat Thern för att diskutera, men parterna har inte kommit överens om något avtal.

Det kan istället bli förre MFF-scouten José Morais som tar över klubben.

– Malmö FF är helt klart en respektabel klubb. Jag skulle inte kunna ta ytligt på en förfrågan. Det är min favoritklubb, säger Morais till fotbollskanalen.se.

– Jag har bott i Malmö, jag känner folk där och vet hur de arbetar och kämpar för att göra Malmö FF till en ledande klubb i Sverige.

Roland Nilsson är redan klar som ny tränare för FC Köpenhamn. Men det är osäkert när han flyttar till Danmark.

– Det skulle alltid vara en glädje att diskutera en framtid med Malmö, säger Morais.

Vill inte lämna Real nu

Han ingår i Real Madrids tränarstab. Där arbetar han tillsammans med José Mourinho, som i går förde Real till Champions League-semifinal mot Barcelona.

Därmed har han oerhört svårt att lämna Real i nuläget.

– Som jag ser det är det väldigt svårt att lämna projektet jag arbetar med. Jag är väldigt lycklig med det jobb jag har. Jag är i världens bästa klubb, jag arbetar med världens bästa tränare – och det är en stor utmaning. Därför vore tajmingen inte den bästa, säger Morais till fotbollskanalen.se.

Men kanske längre framöver?

– Framtiden är svår att sia om. Malmö FF är ett stort och intressant projekt. De har en fantastisk atmosfär på arenan, de har fantastiska supportrar och fotbollsintresset i staden är stort.

– Jag tror att det är möjligt att göra något stort med Malmö FF, därför kan jag inte lägga åt sidan möjligheten att arbeta med klubben på något sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF