Experten orolig för stämningen i laget

”Väcker frågor – är han okej med det?”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic sågade laget efter förlusten mot Houston Dynamo.

Nu uttrycker LA Galaxy-experten Kevin Baxter oro för stämningen i laget.

– Är han på väg att ta över Ashley Coles roll som lagkapten? Är Ashley Cole okej med det?, undrar Baxter.

Natten till i söndags åkte Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy på sin fjärde raka förlust då man föll borta mot Houston Dynamo.

Efter matchen var ”Ibra” rasande.

– Det är irriterande. Väldigt irriterande. Vi släpper in mål efter några minuter och så får vi jaga igen, precis som i de andra matcherna. Det är inte normalt. Eller ja, det har blivit normalt för oss – men det ska inte vara normalt. Vi måste vakna, annars kommer det fortsätta så här. Just nu ser det inte ens ut som att vi vill vinna. Antingen vaknar jag och tar tag i det, eller så vaknar vi allihopa, sa han.

Ord som får Kevin Baxter – ansedd reporter och expert på tidningen LA Times – att reagera. Baxter har tidigare varit inne på att nuvarande lagkaptenen Ashley Cole kan hamna i trångmål när en ”så stor personlighet som Zlatan” kliver in i omklädningsrummet.

”Är inte kapten”

Och nu anar Baxter oråd.

– Att Zlatan äger omklädningsrummet är tydligt, så är det var han än spelar. Han är någon som andra tar rygg på och om han uttrycker oro eller ilska så får han med sig övriga laget. Men en sak som slår mig är att det här är kapten-snack. En kapten säger ”vi måste vakna, vi måste bli bättre”. Det är vad en kapten säger. Nu är det Zlatan som säger det. Han har varit här i en månad. Han är inte kapten. Ashley Cole är kapten. Så för mig väcker det här några frågor:

– Säger han (Zlatan) saker han inte borde säga? Tar han över Ashley Coles roll? Är Ashley Cole okej med det här? På ett sätt blir han satt i ett hörn här. Nu kan han inte komma ut och säga ”vi försöker, vi jobbar hårt”. Nu måste han antingen säga att Zlatan har rätt, eller att Zlatan har fel. Det är en klurig situation när Zlatan är den störste stjärnan i laget, säger Kevin Baxter i podcasten Corner of The Galaxy.

”Väldigt frustrerad”

Baxter bevakar LA Galaxy på nära håll, följer lagets träningar och ser alla hemmamatcher. På senare dagar har han märkt att Zlatan Ibrahimovic varit frustrerad.

– Väldigt frustrerad. Han förstod förstås att MLS inte skulle vara som Premier League. Det insåg han. Men jag tror inte han förväntade sig att ligan skulle vara på den här nivån, säger Baxter.

Zlatan Ibrahimovic – klubb för klubb 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM