Grekiska fotbollsligan

Jättebud från grekiska storlaget till Wernbloom

Av: 

Michael Wagner

Foto: Carolina Byrmo

FOTBOLL

Efter sex framgångsrika år i CSKA Moskva lämnar Pontus Wernbloom, 31, Ryssland.

Nästa klubbadress kan bli storsatsande grekiska PAOK med rysk huvudägare.

Enligt välinformerade grekiska källor har Wernbloom erbjudits ett treårskontrakt med en årslön på 12,5 miljoner kronor netto.

Det kom inte som någon större överraskning när Wernbloom och CSKA Moskva nyligen meddelade att den populäre mittfältaren inte skulle förlänga avtalet som går ut i sommar.

31-åringen, och öppenhjärtiga hustrun Nina Wernbloom, har vid flera tillfällen bland annat på sociala medier annonserat att de känt sig färdiga i Ryssland efter 6,5 år i landet.

Under lördagen publicerar den stora grekiska sportsajten SDNA och den till PAOK närstående sporttidningen, Forza, uppgifter om att storlaget från Thessaloniki har erbjudit den svenske mittfältaren ett lukrativt avtal.

Wernbloom erbjuds, enligt SDNA och Forzas källor, ett treårsavtal med en årlig nettolön om 12,5 miljoner kronor.

Gillar Nina Grekland...?

När Sportbladet för ett par veckar sedan träffade Wernbloom i Moskva så sa han om framtiden:

– Jag vet inte vad jag vill ha. Nu när man blivit så här rutinerad som jag är – alltså gammal – så är jag mer avslappnad kring de här grejerna. Nina vill veta och planera mera. Jag säger ”vi skiter i det och ser till att klara av den här säsongen först. Sedan har vi semester och all tid i världen på oss.”

– Nina blir otroligt frustrerad över mig då. Hon har lite större kontrollbehov än mig. Men samtidigt förstår jag henne. Mitt liv går i ett med matcher, resor, träningar. Hon har mer tid att grubbla över vår framtid. 

Pontus Wernbloom och hustrun Nina har barnen Mille, 7, och Penny, 5.

Finns det så mycket intresse från klubbar så att du kan välja var du vill ta vägen?

– Ja, det finns intresse, det vet jag. Det är från bra lag. Men ska jag byta från det här så måste den nya klubben ha något riktigt bra att erbjuda på något specifikt sätt, sa Wernbloom till Sportbladet.

Stenrik president

Uppgifterna i SDNA och Forza om PAOK:s erbjudande till Wernbloom framstår som trovärdiga i och med att föreningen har en grekisk-rysk, och kontroversiell, huvudägare i mycket förmögne klubbpresidenten Ivan Savvidis.

Savvidis, med en familjerikedom på nära 20 miljarder kronor, enligt Forbes, skapade stora rubriker i våras när han stormade planen i en match mellan PAOK och AEK Aten och bilder visade hur 59-åringen hade en pistol i byxlinningen.

PAOK, som blev utslaget av Östersund i kvalet till Europa League, vann grekiska cupen nyligen, slutade tvåa i ligan och går in i andra kvalomgången till Champions League senare i sommar.

I intervjun med Sportbladet nyligen förklarade även Wernbloom att chanserna för en flytt hem till IFK Göteborg redan nu var mycket små:

– Jag känner att jag har mycket kvar att ge. Det hade varit en annan sak om jag hade haft en otrolig hemlängtan, men så är det inte riktigt än. Jag har varit väldigt befriad från svåra skador och jag har aldrig levt på min snabbhet. Om jag vill kan jag nog hålla på länge till, sa Wernbloom.

Senare under lördagen bekräftade PAOK:s sportchef, tidigare stordomaren, Lubos Michel, klubbens intresse för svensken till ryska Sport-Express.

– Vi har varit intresserade av Wernbloom i över ett år. Vi känner till hans kvaliteter, säger Michel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

IFK-basen om ex-ängeln: ”Vill att han kommer hem”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Grekiska fotbollsligan

Pontus Wernbloom

CSKA Moskva

PAOK Thessaloniki