Stämplingen: ”Det där kan gå riktigt illa”

avMichael Wagner, Pelle Strandman

FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Det var hårda tag på Bravida Arena när Häcken spelade 1–1 mot AIK.

Fyra spelare i hemmalaget (!) fick ledas av planen på grund av skada – bland annat åkte Viktor Lundberg på en rejäl stämpling från Ahmed Yasin.

– Jag blev lite chockad nu när jag såg det i efterhand, säger AIK-mittfältaren.

Inte en förlust sedan den 10 augusti förra året – men borta mot Häcken hängde ett nederlag i luften för AIK efter en spelad halvlek på Bravida arena.

Stockholmsklubben hamnade tidigt i underläge när Paulinho oattackerad fick pricka in 1–0 till Häcken efter tio minuters spel – och var stundtals rejält tillbakapressat av hemmalaget.

Men Gnaget reste sig i andra och fick utdelning.

Stekhete Anton Salétros visade prov på kyla när han fångade upp en andraboll i ett AIK-anfall och placerade fint in kvitteringen med vänsterfoten – mittfältarens fjärde mål för säsongen.

”Kan vara rött kort”

Fler mål blev det inte.

I stället kantades den andra halvleken av ett par otäcka skadesituationer.

Värst drabbades den förre AIK:aren Viktor Lundberg som i den 62:a minuten fick smaka på en stenhård stämpling över smalbenet från Ahmed Yasin som kom sent in i en närkamp.

Situationen gav inte ens frispark, och Lundberg fick till sist rullas ut på bår.

– När man kommer in med sulan på det sättet kan det gå riktigt illa, kommenterade Anders Andersson i Cmore.

– Det var verkligen inte min avsikt att skada honom. Jag trodde inte att det träffade så illa, säger Ahmed Yasin efter matchen.

Du har sett bilderna?

– Jag såg dom nu i efterhand. Jag hoppas verkligen att allt är bra med honom och att det inte är något allvarligt. Det var verkligen inte min avsikt att gå in så där eller att skada honom. Så där brukar jag aldrig gå in.

– Jag blev lite chockad nu när jag såg det i efterhand.

Om du varit domare, vilken färg hade du fått på kortet?

– Jag kan inte kommentera det, men det är ingen fin tackling, säger Yasin.

Ett par meter bort utanför omklädningsrummen stod Viktor Lundberg med kraftigt bandagerat vänsterben, från knät ner till foten.

– Det gör jävligt ont. Just nu är det bara ömt och så har jag lite ont i knät och nedre delen av foten, säger Häckenspelaren. Vi ska kolla på det mer i morgon (läs torsdag).

– Han fick in en rejäl träff på foten och sedan vek den sig. Det kändes väldigt konstigt när jag skulle försöka springa sedan och då gjorde det ont i knät också, säger Lundberg.

Det blev inte ens frispark...?

– Jag tror inte det. Jag tror domaren sa att han inte träffade mig... Det kan man se på min fot att han gjorde. Men Yasin har bett om ursäkt. Vi gick efter bollen båda två.

Kunde inte bytas ut

Totalt sett tvingades Andreas Alm se hela fyra av sina spelare linka av med skador.

I den andra halvleken haltade Daleho Irandust av konstgräset och ersattes av Mervan Celik. Dessförinnan hade även Rasmus Lindgren tvingats utgå redan i den första halvleken efter att Tarik Elyounoussi cykelsparkat bollen stenhårt i huvudet på mittbacken.

Och som om det inte var nog tvingades även målskytten Paulinho kliva av när alla bytena var gjorda. Detta efter en tuff satsning från Daniel Sundgren på tilläggstid som gav ett gult kort.

Efter matchen förklarade Andreas Alm att det var Rasmus Lindgrens tillstånd som han var mest bekymrad för.

– Jag är mest orolig för Rasmus och hans hälsa, han spelar ju med huvudband av en anledning. Det känns inte bra alls, säger Häckentränaren.

Häckens anfallsstjärna Paulinho lämnade Bravida med högerarmen i en mitella och kunde knappt prata.

– Jag har väldigt, väldigt ont. Värst är axeln, viskar brassen fram. Vi ska undersöka mer i morgon (torsdag).

Vad säger du om tacklingen?

– Jag skulle vilja se den igen, men det känns som han (Daniel Sundgren) inte går efter bollen utan bara är ute efter att sparka ned mig, säger Paulinho.

Foto: CMORE, BILDBYRÅN
Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM