”Skulle vara en dröm som går i uppfyllelse”

Torres sista chans att vinna något stort med Atlético

Publicerad:
Foto: Paul White / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

Elva säsonger i Atlético Madrid – men utan att vinna en titel.

Nu hoppas Fernando Torres på ett perfekt slut i sin moderklubb – genom att ta hem Europa League.

– Det kommer bli mer känslosamt och speciellt än när jag spelat om någon annan trofé tidigare, säger han till Eurosport.

Fernando Torres har vunnit nästan allt en fotbollsspelare kan drömma om.

EM-finalen 2008 avgjorde han själv med en elegant chip förbi Tyskland Jens Lehman efter att ha sprintat förbi Philip Lahm. Därefter har han vunnit turneringen ytterligare en gång med det spanska landslaget och däremellan även gått hela vägen i Sydafrika-VM 2010.

Lägg därtill triumfer i Champions League och Europa League med Chelsea och man kan tänka sig att det är en nöjd och belåten Fernando Torres som i dag gör sitt sista framträdande i Atlético Madrid på den europeiska scenen.

Men icke.

– För mig blir det här sista chansen att spela en final med Atlético, så det gör det extra viktigt och speciellt. Förhoppningsvis blir det ett lyckligt slut på säsongen, säger han till Eurosport.

”Vi är favoriter”

Efter det tidiga uttåget i CL-gruppspelet har Atlético Madrid tagit sig till finalen i Europa League där Marseille står för motståndet i Lyon.

– Sett till vad Atlético Madrid har uträttat de senaste åren så är vi nog favoriter. Vi har spelat flera finaler i Europa de senaste fem, sex åren – men det betyder ingenting. Vi vet vilken potential Olympique Marseille har, slår Torres fast.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Med fem stora finaler i Europa sedan 2010 har Atlético Madrid suttit sig i respekt bland de stora elefanterna på kontinenten – men detta i Torres frånvaro.

Den 34-årige anfallaren lämnade sin barndomsklubb 2007 för Liverpool, återvände 2015 efter en kort sejour i Milan men har, förutom seriesegern i La Segunda 2002, aldrig vunnit en stor titel med ”Los Rojiblancos”.

”Skulle vara en dröm”

Något han vill ändra på.

– Av det skälet blir det ännu viktigare – eftersom det är med Atlético. Det blir mer känslosamt och speciellt än när jag spelat om någon annan trofé tidigare, säger Torres, vars kontrakt löper ut efter säsongen, och tillägger:

– Jag håller tummarna för att jag i slutet på säsongen får vinna en titel med min barndomsklubb.

Någon startplats mot Marseille lär det dock inte bli i tränare Diego Simeones elva. Torres har mest agerat inhoppare under såväl liga- som cupspel under säsongen.

Men oavsett hur mycket speltid det blir är det bara en förhoppning Torres har inför EL-finalen – ett drömscenario han burit på sedan han var en liten Atlético-supporter.

– När du är liten har du en dröm att det här kanske, kanske kan hända. Det skulle vara en dröm som slår in om vi vinner. Jag håller tummarna.

Olympique Marseille–Atlético Madrid avgörs i Lyon klockan 20.45.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.