MFF spelade oavgjort mot division 2-klubb

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

IFK Malmö såg ut att besegra Malmö FF på fredagseftermiddagen.

Men Egzon Binaku lyckades kvittera sent.

– Resultatet och sättet vi släpper in målen på var inte tillfredsställande, men många andra saker var desto mer tillfredsställande, säger tränaren Uwe Rösler till MFF:s hemsida.

I dag spelade Malmö FF sin första träningsmatch för året. För motståndet stod division 2-klubben IFK Malmö.

– Alla kommer att spela utom Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson. Vi bygger upp spelarna för hela den kommande säsongen. Vi behöver ha en plan för både Chelsea och för det som kommer senare. Alla kommer att nå en nivå som ska bli så optimal som möjligt för dem. Det var med det i åtanke som vi tog det här beslutet, sa MFF-tränaren Uwe Rösler till klubbens hemsida inför matchen.

IFK Malmö tog ledningen vid två tillfällen, men Malmö FF lyckades kvittera båda gångerna. Guillermo Molins och Egzon Binaku blev målskyttar. Malmö FF bytte i stort sett hela laget i halvtid.

”Måste vi ta lärdom av”

– Resultatet och sättet vi släpper in målen på var inte tillfredsställande, men många andra saker var desto mer tillfredsställande. Vi kämpade och gjorde två mål, men vi behöver förstås bli bättre defensivt en mot en, säger tränaren Uwe Rösler.

– De första 20 minuterna spelade vi med ett riktigt bra tempo. Vi flyttade bollen snabbt, spelade varierande och skapade fyra chanser. Sedan gjorde vi ett defensivt misstag och det måste vi ta lärdom av. Men överlag är det många saker jag är nöjd med. 

Publicerad:

LÄS VIDARE