Officiellt: Peter Swärdh tar över Trelleborg

För snart två år sedan fick Peter Swärdh lämna Kalmar FF.

Nu blir 53-åringen manager i degraderade Trelleborgs FF.

– TFF är en genuin förening med många möjligheter, säger han.

Det var 2017 som Peter Swärdh tvingades lämna Kalmar efter en tid av undermåliga resultat. Tränaren ersattes då av Nanne Bergstrand.

Nu har Swärdh hittat ett nytt jobb, en bit söderut. 53-åringen blir ny manager för Trelleborgs FF, som degraderades från allsvenskan 2018.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Peter Swärdh i den nya rollen som manager i Trelleborgs FF. Med över 20 års erfarenhet från elitfotbollen har han precis vad som krävs, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör, i ett pressmeddelande.

”Vill sätta min prägel”

Kristian Haynes och Magnus Andersson, som tog över huvudansvaret efter Patrick Winqvist, blir kvar i klubben.

– Genom Peter i rollen som manager med Kristian Haynes och Magnus Andersson som tränare får vi en komplett sportorganisation som vi tror mycket på, säger Kronvall.

Swärdh är nöjd med sitt nya uppdrag.

– Jag ser med glädje fram emot att ta mig an rollen som manager i Trelleborgs FF. Trelleborgs FF är en genuin förening med många möjligheter och det ska bli spännande att vara med och utveckla föreningen på kort och lång sikt, säger Swärdh.

– Jag ser fram emot att träffa spelarna den 14:e januari och påbörja arbetet med att sätta min prägel på laget och spelet på plan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.