Coutinho firade 200 med mål och assist

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

200 gjorda matcher i Liverpool-tröjan.

Det firade Philippe Coutinho, 25, med mål och assist mot Swansea.

– En fröjd att se, säger Jürgen Klopp efter 5–0-krossen.

Både Philippe Coutinho och Simon Mignolet firade 200 matcher i Liverpool-tröjan mot jumbon Swansea. De sistnämnde fick hålla nollan mot Swansea, samtidigt som Coutinho bättrade på målfacit.

Brassen inledde målskyttet redan i den sjätte minuten. Vackert dundrade han in 1–0 strax utanför straffområdet, hans sjunde ligamål den här säsongen.

Coutinho låg även bakom utökningen i den andra halvleken. En perfekt slagen frispark hittade fram till lagkamraten Roberto Firmino som slog in 2–0 bakom Lukasz Fabianski.

Vann bekvämt

Sedan rann det iväg. Först stod ynglingen Trent Alexander-Arnold för en fantastisk soloprestation innan han drämde in 3–0, och strax därefter spelade Mohamed Salah fram bollen till Firmino som tryckte in sitt andra mål för dagen.

– Efter 55:e minuten var det briljant, innan dess fick vi jobba. Det var ingen enkel match. Den sista halvtimme var fantastisk, en fröjd att se, en väldigt välförtjänt vinst, säger tränaren Jürgen Klopp till BBC.

Det hela avslutades med att Alex Oxlade-Chamberlain sköt in 5–0 i slutskedet av matchen efter en stökig situation i straffområdet.

– Jag är lite besviken på mig själv i dag, även om det var skönt att göra mål. När chansen dök upp i slutet var jag glad att den gick in, säger Oxlade-Chamberlain i Sky.

”Dröm går i uppfyllelse”

Alexander-Arnold klappades om av Klopp efter matchen. Det var 19-åringens första Premier League-mål.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger engelsmannen.

– Han (Klopp) var väldigt nöjd med mitt mål. Jag fick en armbåge i ansiktet men han sa åt mig att, så länge jag inte hade brutit näsan, skulle resa mig upp igen.

Tack vare segern klättrar Liverpool upp på en fjärde plats i tabellen, en poäng ovanför Tottenham. Swansea har det däremot fortsatt tungt och halkar efter än mer i bottenstriden.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM