Åge Hareide rasar mot dansk press

Foto: TT/Bildbyrån
FOTBOLL

Åge Hareides väg till VM med Danmark var krokig.

I en intervju med Ekstra Bladet går han till attack mot dansk media och hur de behandlat laget under kvalet – men avslöjar också knepet för att få spelarna att ändra synsätt.

Stjärnelvan som missar VM 01:16

Efter ett rysarplayoff mot Irland knep Danmark en VM-plats till sommarens fest i Ryssland.

Men kvalet började betydligt tyngre med förluster mot både Polen borta och Montenegro hemma. Då blåste det snålt kring förbundskaptenen i princip alla dansk press.

När nu Åge Hareide blickar tillbaka på kvalet i en intervju med Ekstra Bladet är han fortfarande uppretad över den behandlingen.

– Det är rätt brutalt, bara fokus på resultaten. Det är ingen som ser på arbetet som vi lagt ner. Det är ingen som intresserar sig för arbetet utan bara resultatet, säger han och fortsätter:

– Jag vet att tidningarna för en kamp mot döden för att klara sig. Vi har en strategi för att vinna matcher och tidningarna har en strategi för att överleva. Jag förstår mekanismerna, men jag kan fortfarande blir riktigt irriterad över det, säger han.

”Fiasko betyder att du dör”

Nu berättar Åge Hareide om knepet han tog till för att få spelarna att komma på rätt spår efter förlusten mot Montenegro trots det starka kritiken.

– Man måste försöka dämpa förväntningarna om de blivit för höga. Efter Montenegromatchen hämtade jag in översten från drottningens livgarde, Kim Kristensen, som kunde berätta lite om livets bistra verklighet. Han har varit i Afghanistan och där nere betyder ett fiakso att du dör, det är sätter saker och ting i perspektiv och det tror jag är mycket, mycket viktigt, säger han till Ekstra Bladet.

ARTIKELN HANDLAR OM