Hårt tryck i Östersund: ”Hotellen fullbokade”

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Östersunds ställs mot den engelska storklubben Arsenal på Jämtkraft arena i februari.

Biljettrycket är högt bland supportrar – och samtliga hotell är redan uppbokade i staden.

– Man kan kanske bo i campingstuga utanför stan, säger Elisabeth Richardsson, marknadsansvarig på Visit Östersund, till Fotbollskanalen.

Många drog nog efter andan när lilla Östersund lottades mot jätten Arsenal i sextondelsfinalen av Europa League.

Den 15 februari kommer (troligtvis) Arsene Wenger, Alexis Sanchez, Mesut Özil och resten av gänget vara på plats i Jämtland för det första av två möten.

Östersund har varit tydliga med att man, trots biljettryck, inte kommer att flytta mötet från Jämtkraft Arena med plats för drygt 8 000 åskådare.

– Jag skulle aldrig i mitt liv svika Östersundarna och jämtarna. Aldrig, aldrig, aldrig. Då får de skjuta mig först innan det kommer att ske, sa ordföranden Daniel Kindberg till Sportbladet.

Fullbokat på några timmar

Det lär bli dragkamp om biljetterna, och boendeplatser är det redan ont om. Elisabeth Richardsson, marknadsansvarig på Visit Östersund, bekräftar för Fotbollskanalen att samtliga hotellplatser redan är uppbokade.

– Det har varit och är ett jättestort intresse och det är intressant eftersom biljetterna inte är släppta ännu, säger Elisabeth Richardsson till sajten.

Redan några få timmar efter lottningen var det mesta slut. Därför ger Richardsson förslag på alternativa boendeformer.

– Det finns lösningar och till exempel kanske man kan tänka sig att bo i en campingstuga utanför stan, säger hon.

– Jag har hört lite olika angående hur många biljetter Arsenal kommer att få, jag har hört 400 och 600. Så jag är inte helt säker. Där kommer vi att behöva boende för det är inte så många engelsmän som har bokat hotell, det är mest svenskar som har bokat. Men vi tror att det kommer att komma många engelsmän. Det går direktflyg mellan Östersund och London varje söndag men nu har vi direktflyg som kör matchdagen som är torsdag.

Foto: TT, BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM