Pehrsson: ”Inte värt att vara kvar”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Berättar om hoten som fick honom att lämna Dif

Foto: Magnus Pehrsson.

Djurgården meddelade i fredags att managern Magnus Pehrsson lämnar klubben efter hot från supportrar.

Nu berättar han om vad som egentligen hände.

– Dels tappade jag passionen och drivet på grund av hoten. Nummer två var risken för hot som kan påverka min familj, säger han till Expressen.

Efter en mardrömsstart på säsongen och en jumboplacering i allsvenskan har trycket varit hårt på Djurgården.

Trots snålblåsten var det ett mycket oväntat besked som klubben levererade på en presskonferens under fredagen, dagen innan en tidig ödesmatch mot Syrianska: managern Magnus Pehrsson och ordföranden Tommy Jacobson lämnar sina poster efter att den förstnämnde blivit hotad av supportrar.

”Fick ett samtal i spelarbussen”

Det hela började efter 2-0-förlusten borta mot Elfsborg.

– Jag fick ett samtal när jag satt i spelarbussen. Jag upplevde inte det som direkt hotfullt, utan det var mer att man uttryckte en frustration över resultaten och att det var dags för mig att avgå, berättar Magnus Pehrsson för Expressen.

På lagets träning dagen efter kom sedan tre personer från en våldsam fraktion av djurgårdssupportrar och konfronterade Pehrsson.

– De ställer ett antal frågor och sedan meddelas det till mig att om vi inte vinner på lördag då är alla emot mig och då kommer jag vara tvungen att avgå. För mig är det ett hot. Dagen efter var passionen och luften fullständigt bortlåst.

”Inte värt att vara kvar”

– Dels tappade jag passionen och drivet på grund av hoten. Nummer två var risken för hot som kan påverka min familj, vilket gjorde att det inte var värt att vara kvar, fortsätter han.

För Sportbladet gav en av de tre männen som konfronterade Pehrsson sin syn på saken.

– Det var god ton, även om man såg att han blev påverkad av att få kritik. Men inga som helst hot uttalades, menade han.

Både spelare och supportrar visade sitt stöd för Pehrsson och Jacobson i en manifestation före lördagsmatchen mot Syrianska, som slutade i förlust.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.