U21-landslaget i fotboll

Hrgota uppvaktas av Kroatiens landslag

avKalle Karlsson

Tackade nej till svenska U21-landslaget: ”Tycker det är tråkigt”

Branimir Hrgota tackade nej till spel i U21-landslaget.

Han uppvaktas av det kroatiska landslaget.

– Vi tycker det är tråkigt att Branimir inte är med nu, men vi har bra kontakt inför framtiden, säger U21-förbundskaptenen Håkan Ericsson, till Jnytt.se.

Svenske Branimir Hrgota, 19, har visat framfötterna i Bundesliga under hösten.

Anfallaren från Jönköping Södra har gjort sex inhopp för storlaget Borussia Mönchengladbach, som slutade fyra i ligan förra säsongen.

I går meddelades att han tackar nej till spel i svenska U21-landslaget. Samtidigt rycker det kroatiska fotbollsförbundet i spelaren, som har rötter från Kroatien.

– Det är en naturlig fråga att ställa till Branimir när han tackade nej av en anledning fast han inte var skadad. Men det var inte av den anledningen har han sagt, det har han gett sitt ord på, säger Håkan Ericsson till Jnytt.se.

”Vill lugna ner mig lite”

Branimir Hrgota träffade Kroatiens U21-förbundskapten Ivo Susak i samband med en ligamatch mot Hamburg i september. Hrgota tonar ned uppgifterna i kroatisk press om att han ska övertalas att byta landslag.

– Just nu känner jag att jag behöver fokusera på vad som händer i Borussia. Jag har precis kommit hit och vill lugna ner mig lite. Jag tycker det är rätt av mig. Min magkänsla säger att jag ska avstå och den går jag efter, säger han till Jnytt.se.

Håkan Ericsson hoppas att Branimir Hrgota ska välja Blågult.

– Han säger att han är stolt att spela för Sverige och har som mål att tillhöra U21-landslaget så småningom. Det är vad Branimir sagt till mig.

ARTIKELN HANDLAR OM