Holmén nobbar turkisk drömlön

FOTBOLL

Istanbul erbjuder svensken 20 milj per år: ”Förloraringet på att vänta”

”Det finns alltid en gräns, ännu så länge är vi inte där och jag förlorar inget på att vänta ett tag”, säger Holmen om drömbudet från Istanbul BB.

Istanbul BB har erbjudit Samuel Holmén ett nytt drömbud.

Enligt Sportbladets uppgifter har mittfältaren chans att mer än dubbla sin lön, till över 20 miljoner kronor per år.

– Det finns alltid en gräns, ännu så länge är vi inte där och jag förlorar inget på att vänta ett tag, säger landslags­spelaren.

Redan i somras berättade Sportbladet att Istanbul BB ville förlänga med sin svenska mittfältare.

Då tackade Samuel Holmén nej och det har han även gjort under hösten när klubben återkommit med nya bud.

– De har verkligen visat att jag är viktig för dom. De höjer och höjer, det börjar bli ett riktigt bra kontrakt man tackar nej till…, säger Samuel Holmén.

’Visat att de tror på mig’

Enligt Sportbladets uppgifter erbjuds Samuel Holmén en årslön på över 20 miljoner kronor brutto, alltså kring tio miljoner efter skatt. Det innebär att han skulle få ett rejält lyft från de tio miljoner kronor brutto som han har i dag.

– De har verkligen visat att de tror på mig med det här kontraktet. De erbjöd mig lite mer än en dubblering av min lön. Men summor vill jag inte prata om, kommenterar Holmén.

Den svenske 28-åringen, som har 30 A-landskamper på meritlistan, är en kugge i Istanbul BB:s spel och tränaren Carlos Carvahal, som kom från Besiktas i somras, försöker driva på förhandlingarna. 

Men Holméns kontrakt går ut nästa sommar och han själv känner ingen brådska, han sitter i en bra sits.

– Jag förlorar inte på att vänta ett tag till, se lite vad som händer. Jag har tänkt vänta några månader till, alla dörrar öppna, säger Samuel Holmén.

Ekonomi är en sak, hur funderar du rent sportsligt inför nästa kontrakt?

– Svårt att säga, man är alltid sugen spela på så hög nivå som möjligt. När man har ett konkret får man väga för och nackdelar mot varandra. Blir jag kvar vet jag att jag är i ett lag där jag är viktig och bor i en stad där vi trivs.

Sällskap på flyget

I Istanbul bor han nära Johan Elmander och Andreas Isaksson, spelarnas familjer umgås och när det var dags för landslagssamling i går hade Samuel Holmén sällskap på flyget till Stockholm.

Sverige möter Färöarna på fredag och Samuel Holmén är väl medveten om den hårda konkurrensen på landslagets mittfält.

– Det är många duktiga spelare där, det är bara att bita ihop. Jag får försöka att få några minuter. Jag tycker att jag gjort det bra tidigare, bortsett från matchen mot Brasilien, när jag kommit in. Sen får man visa på träningarna, säger Holmén.