Besegrade äntligen en stornation igen

FOTBOLL

Senast Brasilien besegrade en stornation var mot England 2009 i Qatar.

I kväll krossade brassarna Frankrike med 3–0.

– Det var en viktig seger som ger oss ett lugn när vi fortsätter på vår väg att försöka vinna Confederations Cup, säger målskytten Hernanes.

Matchen inför 50 000 åskådare på Arena do Gremio i Porto Alegre blev en klang- och jubelföreställning för Brasilien. I alla fall i andra halvlek då laget gjorde alla sina tre mål.

Oscar inledde målskyttet nio minuter efter pausvilan då han frispelades av Fred och enkelt kunde rulla in bollen bredvid målvakten Hugo Lloris.

22:a på Fifa-rankingen

Med fem minuter kvar kontrade Brasilien in 2–0 efter en misslyckad fransk hörna. Jo lyfte in bollen till Neymar, som la bollen på silverfat till Hernanes som fick halvträff, men bollen studsade in via stolpen.

På tilläggstid rullade Lucas Moura in 3–0 från straffpunkten.

Resultatet är ett skönt formbesked för Brasilien inför stundande Confederations cup. Brassarna hade inför kvällens match, enligt nyhetsbyrån AP, inte besegrat en stornation sedan november 2009 och halkat ner till 22:a plats på Fifa-rankingen, landets sämsta placering på över 20 år. Bland stornationerna räknas bara länder in som någon gång har vunnit VM.

”Spelade bra igen”

Det var för övrigt första gången som Brasilien besegrar Frankrike på 21 år.

– Det var skönt att äntligen besegra en toppnation, men viktigast av allt var att vi spelade bra igen, säger Oscar till AP.

Frankrike saknade många av sina bästa spelare och gjorde ett blekt intryck.

– Vi hade inte så många chanser, men vi hade tillräckligt för att göra ett bättre resultat, säger förbundskaptenen Didier Deschamps.