Allsvenskan 2015

Blåvitts smäll: Riski missar nästa match

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

Anfallaren om skadan: ”Får vänta och se”

GÖTEBORG. Här är IFK Göteborgs tuffa besked i guldkampen.

Riku Riski har en bristning i vaden och missar minst matchen mot Halmstad.

– Vi får vänta och se hur pass snabbt jag blir bättre, säger han.

Det var i slutet av den första halvleken mot GIF Sundsvall i går som IFK Göteborgs finländske anfallare Riku Riski tvingades gå av med smärtor i vaden. Dagens röntgen visade på en bristning, och han är därmed borta från spel på söndag mot Halmstad.

– Bristningen är måttligt stor, så han kommer inte att kunna vara med i det finska landslaget heller. Men vi jobbar för att han ska kunna spela igen efter det, jag har goda förhoppningar om att han kan spela mot Djurgården. Dit är det ju nästan tre veckor, säger IFK Göteborgs läkare Jon Karlsson.

”Är hellre skadad nu”

Riski är inlånad för resten av säsongen och har tagit en ordinarie plats direkt även om antalet mål inte nått det förväntade. Den förre Rosenborg-anfallaren har på åtta matcher gjort ett mål och två assist.

– Men det känns bättre och bättre, samarbetet med Boman och Engvall blir också bättre. Nu är jag besviken över skadan, men jag är hellre skadad nu och missar en match plus landslaget, än om några veckor då jag missat fler matcher med Blåvitt.

Surt att missa EM-kvalmatcherna?

– Jo, jag liksom alla andra spelare vill ju spela i landslaget. Men sett till situationen i det finska landslaget nu jämfört med Blåvitt så är det viktigare med klubblaget.

Boman får huvudskydd

Riski var inte ensam om att stå över dagens lätta återhämtningsträning. Tolv spelare, inklusive två målvakter, körde en ytterst lätt träning där det mest ansträngande för de flesta var att spela gris. Mikael Boman fick en smäll mot ansiktet mot Sundsvall, men ska vara spelklar mot Halmstad.

– Vi ska bara fixa ett bra huvudskydd till honom. Han hade lite ont i huvudet i går, men i dag har han mått bra. Så det ser ut som att han blir spelklar, säger Jon Karlsson.

”Brukar ta mer än sex månader”

För knäskadade mittbacken Thomas Rogne väntar betydligt längre tid utan spel. Men norrmannen opererades den 23 september och i dag gjorde han sitt första rehabpass.

– Operationen gick riktigt bra och det ser lovande ut. I dag har vi bara testat styrka och rörlighet. Men han kan redan stödja på benet, säger Jon Karlsson.

Det pratades om sex månaders uppehåll?

– Nä. Det är svårt att säga hur länge han blir borta, men jag siktar aldrig på sex månader. Han ska vara helt frisk, och det brukar ta mer än sex månader. Han ska känna sig stark och testerna ska se bra ut. Sen är han redo igen. Även om det är ett litet glapp från det att jag förklarar honom frisk tills han är fotbollsduglig igen.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Thomas Rogne

IFK Göteborg

Mikael Boman

Allsvenskan i fotboll