Uppgift: Båda två kan nu återvända

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

The Telegraph i natt: Vill plocka in ikonerna

1 av 4 | Foto: TT
Steven Gerrard och Jamie Carragher efter segern i ligacupen 2012.

Brittiska medier rapporterar samstämmigt att Jürgen Klopp presenteras innan veckans slut.

På sikt kan även en ikonisk duo återvända.

The Telegraph uppger att Liverpool kan erbjuda Steven Gerrard och Jamie Carragher positioner i klubben.

På måndagseftermiddagen uttalade sig Brendan Rodgers för första gången efter att ha sparkats från Liverpool. Nordirländaren berättade att han var besviken över att behöva lämna klubben, men sa också att det varit ett ”privilegium att coacha en av fotbollens största klubbar i tre år”.

Erbjuds treårskontrakt

Allt, precis allt, tyder på att hans efterträdare heter Jürgen Klopp. Brittiska medier har rapporterat allt mer flitigt om att den före detta Borussia Dorutmund-tränaren kommer att ta över rodret och vid midnatt kom drakar som The Guardian och The Times med samstämmiga uppgifter om att Klopp kommer presenteras redan innan veckan är över, samt att det är ett treårskontrakt som diskuteras.

Vill ha förändring

Men Liverpool-fansen lär också dra på smilbanden över de uppgifter som The Telegraph i natt basunerar ut; nämligen att klubben kommer att erbjuda Steven Gerrard, Jamie Carragher, alternativt båda två, roller i klubben.

I samband med helgens derby mot Everton blev Liverpools brist på spelare med lokal förankring en stor snackis och ägarna ska enligt The Telegraph ha insett att en förändring måste ske, om inte i spelartruppen så åtminstone på ledarsidan.

Värt att poängtera är dock att Steven Gerrard skrev ett 18-månaderskontrakt med LA Galaxy samt att Jamie Carragher tycks trivas i sin nya roll som tv-expert, vilket möjligen kan försvåra Liverpools planer.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.