Svaret till "Chippen": Misstag att han fick spela

Flög hem för att rädda kvar Mjällby i Superettan

Christian "Chippen" Wilhelmsson riktade stark kritik mot såväl egna spelare som tränare efter degraderingen till division 1.

Nu svarar Mjällbys tränare Hasse Larsson på kritiken.
– "Skall man gå in på misstag så har jag säkert gjort flera, men det STÖRSTA va när jag lät Chippen spela, för han har varit oduglig", säger han i ett sms till Kvällsposten.

Christian Wilhelmsson flög hem från Dubai för att hjälpa Mjällby kvar i Superettan. När laget slogs ut mot Örgryte vägrade "Chippen" svara på några frågor och på sin Instagram-sida ger han det egna laget några rejäla pikar.

"Sett över 2 matcher så tycker jag att dom spelar en bättre fotboll än oss. Men vi skapar helt klart mer chanser än dom. Och som alla vet så handlar det ju om att göra mål på de chanser man får. Att "vi" sedan ger bort överläget vi skapat oss med en man mer och 40 minuter kvar att spela, det gör mig bara rent ut sagt förbannad", skriver Chippen.

"Sjukt besviken"

"Chippen" gjorde totalt fem matcher och ett mål i sin återkomst till moderklubben.

I dagens match blev han utbytt efter 55 minuter och fick se sitt lag degraderas till division 1 för första gången sedan 2004. I inlägget riktar han starkt kritik mot spelarna på planen, men framför allt mot tränarparet Hans Larsson och Patrik Rosengren.

"Alla måste ta sitt ANSVAR, både spelarna på planen men kanske framförallt dom som STÅR VID SIDAN OM och ser hur matchbilden är och vilka spelare som underpresterar. Vill även be om ursäkt till pressen som väntade på ett par kommentarer efter matchen. Var bara så sjukt besviken", skriver han.

Tränaren svarar

I ett sms till Kvällsposten bemöter nu tränaren Hasse Larsson kritiken från "Chippen" - med några väl valda ord.
"I min värld, när man är ett lag, så vinner man ihop och man förlorar ihop. Skall man gå in på misstag så har jag säkert gjort flera, men det STÖRSTA va när jag lät Chippen spela, för han har varit oduglig. Men det är mitt fel som tog ut honom", skriver han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.