Arber Zeneli klar för Heerenveen

avErik Karlsson, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Dubbla svenskkollegor i nya laget

Foto: BILDBYRÅN

U21-landslagsmannen Arber Zeneli, 20, är klar för Heerenveen.

Trots bara ett år kvar på kontraktet får Elfsborg hela 18 miljoner kronor för yttermittfältaren och en bra vidareförsäljningsandel, enligt holländska uppgifter till Sportbladet.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Zeneli till Viasat.

Arber Zeneli har varit en av allsvenskans verkliga genombrottsspelare i år. Hans fina vårsäsong gav honom en plats i U21-laget som tog EM-guld. Framgångar som skapat ett stort intressse för den speedige mittfältaren från framför allt holländska ligan. Sportbladet skrev i augusti om hur Heerenveen var sugna på att betala 20 miljoner för talangen men då uteblev affären.

"Höga förväntningar”

Nu är affären dock klar. Som Borås Tidning rapporterade tidigare idag så har Zeneli varit på plats under dagen för att genomföra läkarundersökning och kontraktsskrivning. Under kvällen blev affären också officiell.

– Vi har följt Arber ganska länge och ser honom som en mycket talangfull spelare. Han är kreativ, snabb och tekniskt skicklig. Vi har höga förväntningar på honom, säger sportchef Hans Vonk.

Kontraktet med Heerenveen är skrivet på 3,5 år.

Arber Zeneli tränar med Elfsborg i november och lämnar för Heerenveen i januari. Men det var inte ett lätt beslut att lämna Borås.

– Det är otroligt jobbigt, jag har haft allt här – både föräldrar, bröder, lagkamrater och kompisar. Det blir tufft, men det är samtidigt en dröm som går i uppfyllelse, så man måste ta chansen.

En övergång innebär att han blir lagkamrat med svenskarna Simon Thern och Sam Larsson.

Frågan är dock hur länge Sam Larsson blir kvar i Heerenveen?

Enligt Sportbladets uppgifter är Larsson under fortsatt lupp från PSV Eindhoven, men även konkurrenten Ajax och tyska Borussia Dortmund. Just nu avskräcks dock klubbarna av Heerenveens prislapp på svensken kring 60-70 miljoner kronor.

– Jag kan inte kommentera vilka klubbar som följer Sam, men intresset är extremt stort. Han har utvecklats hela tiden, också i olika positioner, säger agenten Martin Dahlin. Men det gäller att ta nästa steg till rätt klubb, vid rätt tillfälle.

”Hoppas få igång Emir Bajrami”

För Elfsborg innebär försäljningen av Zeneli att klubben på kort tid förlorat två stora profiler eftersom Anders Svensson dessutom lagt skorna på hyllan. 

– Det är tråkigt att förlora en så bra spelare som Arber, men den här affären har skett i samförstånd. Vi har haft en bra dialog med både Arber, hans agent och Heerenveen under längre tid samtidigt som många klubbar följt honom, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Hur ska ni förstärka laget nu?

– Det får du fråga Magnus Haglund om. Jag är övertygad om att vi kommer ha ett starkt lag även 2016. Vi hoppas få igång Emir Bajrami på allvar igen, säger Andreasson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM