U21-hjälten skadad i AIK-återkomsten

Publicerad 2015-07-02

AIK får starta med tredjemålvakten i allsvenska omstarten

Nabil Bahoui räddade ett kryss mot finska ligajumbon VPS i Europa League-kvalet.

Men AIK lämnade ändå mötet med ett tungt besked. U21-hjälten Patrik Carlgren skadade sig redan efter en knapp halvtimmes spel och blir nu troligen borta ett tag. 

– Han är knäskadad, troligen ett ledband, säger Andreas Alm som räknar med att Oscar Linnér, 18, kommer ersätta även framöver.

Följ ämnen
AIK Fotboll

Patrik Carlgren växte ut till en av de riktigt stora svenska U21-hjältarna när han räddade den avgörande straffen i finalen mot Portugal.

Men det var snabbt tillbaka till klubblagsverkligheten för målvakten. Efter hyllningar i Kungsträdgården och ett kort stopp på festen på nattklubben Kristall i går så satte sig Patrik Carlgren på 07,30-flyget till Finland för att ansluta till AIK:s Europa League-kvalmatch mot Vasa-klubben VPS.

Med andremålvakten Kenny Stamatopoulos iväg på landslagsuppdrag för Kanada tvingades Carlgren ställa sig mellan stolparna omgående.

Men återkomsten blev olyckssalig.

Redan efter några få minuter krockade han med Örebrobekante Denis Abdulahi vid en frispark och blev liggande med knäsmärtor.

Ersätts av 18-åring

Carlgren reste sig upp och fortsatte, men efter att ha fått behandling ytterligare en gång tvingades han signalera för byte redan efter 28 minuter.

– Han är knäskadad, troligen ett uttänjt ledband. Vad det innebär för den närmste tiden är fortfarande oklart, vi behöver den här natten och kanske en till för att få reda på det, säger Andreas Alm som i stället fick sätta in orutinerade Oscar Linnér, 18, i målet.

Linnér fick en tung start. I första halvleks slutminut tvingades han släppa in matchens första mål när ex-AIK:aren Admir Catovic slank igenom på en djupledsboll och överlistade Linnér med en fin förstatouch.

Efter 65 minuter kom nästa smäll när Jordan Seabrook lämnades fri på bortre nickade in 2-0 via ett AIK-ben.

Bahoui räddade AIK

Där och då var AIK på väg mot ett riktigt mardrömsresultat mot VPS Vaasa som bara tagit åtta poäng på de inledande 14 omgångarna i finska ligan.

Men Nabil Bahoui klev fram och räddade upp situationen.

Först nickade han en viktig reducering och sedan, med tio minuter kvar, fixade han en straff som han själv slog in kvitteringen på.

– Ett bra bortaresultat utifrån matchen och läget en bit in i andra halvlek, säger Anderas Alm som alltså räknar med att ställa Oskar Linnér i målet de två kommande matcherna:

– Spontant så är Oskar Linnér vår målvakt i matchen mot Kalmar borta och i returen mot Vaasa.

Han är oprövad, ni funderar inte på en akutlösning där ni sätter in lånar eller kontrakterar en mer beprövad målvakt?

– Det finns inte i mitt huvud i alla fall. Oskar stod i dag och är en framtidsman. Han är ett alternativ som vi tycker är bra.

Du tycker inte man kan härleda skadan på något sätt till den stressade situation som Patrik haft senaste veckan?

– Nej han ska gå ut och boxa bort en boll och motspelare sparkar honom på knät när bollen inte är där. Det är ett oschysst våld, säger Alm.

Patrik Carlgren har avböjt att prata med Sportbladet.

Returen spelas på Friends Arena om en vecka, men redan på söndag väntar alltså Kalmar i allsvenskan.

Reserven: "Riktigt tuff match att komma in i"