”Kan inte tvinga mig kvar i Paris”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Bekräftar själv att han vill lämna storklubben

Adrien Rabiot, till vänster, har tröttnat på PSG.
Adrien Rabiot, till vänster, har tröttnat på PSG.

Adrien Rabiot är trött på utebliven speltid.

Nu kräver 20-åringen att få flytta.

– Presidenten kan inte tvinga mig kvar i Paris, säger talangen enligt Telefoot.

Han har tillhört PSG i hela sin seniorkarriär och har spåtts en lysande framtid. Men Adrien Rabiot får det inte att lossna. 20-åringen är fast förankrad på bänken i storklubben och kräver nu att få igenom en utlåning i januari.

”Får bli min julklapp”

Det avslöjar han själv för Telefoot.

– Jag har bett presidenten om att låna ut mig i januari eftersom jag inte får spela så mycket som jag vill. Han kan inte vägra, eftersom han gillar mig. Det här får bli min julklapp, säger Raboit till sajten.

Rabiot har rört upp känslor i PSG-lägret förut. Efter cupfinalen mot Auxerre förra säsongen anlände han sent till lagets samling varpå spelarbussen lämnade utan honom. Rabiot svarade genom att ringa upp Serge Aurier och Blaise Matuidi och i raseri slå fast att han tänker lämna klubben.

”Fel i huvudet”

Agerandet ledde till en sågning signerad förre PSG-tränaren Luis Fernández.

– Grabben måste komma tillbaka ner på jorden. Han har fortfarande inte bevisat någonting. Han snackar om att han vill lämna, men vad tror han ska hända om han går till Real Madrid eller PSG? Om han skulle komma för sent till en samling i Real Madrid hade han förmodligen stängts av i en månad. Killen har uppenbarligen något fel i huvudet! Det spelar ingen roll hur mycket Laurent Blanc gillar honom – gång på gång visar han upp bristande attityd, sa Fernández.

Ryktas till Arsenal

Var Adrien Rabiot vill spela fotboll är oklart men uppgifter har gjort gällande att Arsenal visat intresse. Premier League-jätten dras med skadeproblem på mittfältet, vilket kan tala för just en sådan flytt.

– Huvudsaken är att jag får speltid, säger Rabiot, enligt Telefoot.

Publicerad: