20 000 kr – för att se Zlatan mot MFF

avPatrik Brenning

FOTBOLL

MFF: Vill premiera våra trogna supportrar

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN, ALL OVER PRESS

Det tog 28 minuter för Malmö FF att sälja slut på biljetterna till Champions League.

Nu försöker lyckliga köpare utnyttja situationen och sälja sina plåtar för upp emot 20 000 kronor.

– Vi hade också kunnat ta de här överpriserna men det ville vi inte. Vi vill premiera våra trogna supportrar, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Kvällsposten.

Efter att årskortsinnehavarna kunnat boka sina biljetter släppte Malmö FF på torsdagen ytterligare 3000 Champions League-paket till sina 7000 medlemmar. Det tog 28 minuter innan de var slut.

Det enorma intresset för gruppspelet, och inte minst Zlatan Ibrahimovics återkomst med superstjärnans franska lag Paris Saint-Germain den 25 november, har nu skapat en drömsits för svarta börsen-hajar. Via olika sajter, bland annat Ticketbis som fungerar som en länk mellan säljare och köpare på den svarta marknaden, bjuds nu biljetter ut till priser på upp emot 20 000 kronor.

”Inget vi står bakom”

– Det här är inget vi står bakom. Vi har varit väldigt tydliga med att man inte får köpa biljetter för att sälja dem vidare. Det var likadant i fjol och då kontaktade vi de här företagen för att köpa tillbaka biljetterna men det är inte alltid man lyckas med det. Vi har satt ett pris som vi känner är rimligt för våra supportrar. Vi hade också kunnat ta de här överpriserna men det ville vi inte. Vi vill premiera våra trogna supportrar, MFF:s vd Niclas Carlnén till Kvällsposten.

MFF varnar nu också köpare för att biljetterna som bjuds ut dessutom kan vara falska.

– När man köper biljetter på svarta marknaden finns ingen garanti för att de inte är falska. Förra året var det flera personer som stoppades vid ingången med falska biljetter. Då kommer man inte in på arenan.

ARTIKELN HANDLAR OM