AIK vidare - nu får de spela i fiendeland

FOTBOLL

Alm: "Vi ska göra allt för att vinna där också"

1 av 4

4-0 hemma mot VPS och avancemang för AIK i Europa League med totalt 6-2.

Men i nästa omgång blir även hemmamatchen för AIK på bortaplan.

Friends Arena är uppbokad för konsert och de får nu i stället spela på Tele2 Arena.

AIK tog en stabil seger med 4-0 hemma på Friends Arena inför 8 430 personer mot finska VPS i Europa League-kvalet under torsdagkvällen.

Därmed avancerar AIK nu med totalt 6-2 till den andra omgången som inleds torsdagen den 16 juli. Där väntar Shirak från Armenien, och AIK inleder på hemmaplan.

Men det blir inte så värst mycket till hemmaplan då AIK tvingas att spela på värsta rivalerna Djurgården och Hammarbys arena Tele2.

Detta beror på att Friends anordnar en AC/DC-konsert bara några dagar efter AIK:S match.

– Vi får tyvärr spela på Tele2, men vi ska göra allt för att vinna där också, säger lagets tränare Andreas Alm till Viasat.

Bahouis ersättare imponerade

Det mesta de senaste dagarna kring AIK har annars handlat om Nabil Bahouis flytt till Al-Ahli i Saudiarabien.

Men i kvällens match verkade de inte sakna honom nämnvärt och i stället klev ersättaren Niclas Eliasson, 19, fram i sin första start för säsongen.

Redan i den 14:e minuten slog han ett fint inlägg som Henok Goitom kunde nicka in till 1-0.

– Jag tycker att vi anfaller bra genom kanterna. Jag har kört på bra och tränat extra och formen har känns bra hela säsongen, sa Eliasson till Viasat i paus.

Andreas Alm om Eliasson:

– Niclas har stått och stampat och frustat vid sidan om och han har hela tiden haft ett bra fokus och vi har hela tiden sett att han har gjort framsteg.

Goitom med två mål

Sedan var det Goitoms show när han fint spelade fram Mohamed Bangura som kunde panga in 2-0 nio minuter in i den andra halvleken. Fem minuter senare la Goitom själv in trean i tom bur. Ebenezer Ofori avslutade sedan målskyttet med sitt 4-0 mål med drygt fem minuter kvar.

– Jag tycker att vi hade mer tempo och vi ska vara det bättre laget. Jag tycker att Eliasson var vår bästa spelare de första 15-20 minuterna och sedan kommer vi andra ikapp hans nivå, säger

– Det betyder mycket för självförtroendet att få göra lite mål. Vissa spelare var med redan 2012 så vi satsar definitivt att gå till Europa League. Sveriges U21 kunde vinna EM-guld, då skulle väl vi kunna göra samma sak.

DOKUMENT: När AIK pressade världseliten – nya detaljer

ARTIKELN HANDLAR OM