Zlatan Ibrahimovic

Zlatan i natt: Jag stannar kvar i PSG

avAndreas Käck

1 av 4

Historisk kvadrupel med PSG.

Då blickar Zlatan Ibrahimovic fram emot ytterligare en säsong i Frankrike.

– Absolut, jag har ett år kvar i Paris, säger ”Ibra” till Eurosport.

PSG åkte ur Champions League med dunder och brak efter 1-5 i dubbelmötet mot Barcelona. Men klubben kan stolt konstatera att säsongen 2014/15 går till historien som den kanske mest lyckosamma någonsin.

Detta efter 1-0 i lördagens cupfinal mot Auexerre.

Segern innebär att klubben blir historisk. Inget annat lag har vunnit fyra inhemska titlar under en och samma säsong i fransk fotboll.

– Det kan inte bli mer magiskt! Det är det här jag spelar för, det är det här man vill åstadkomma som fotbollsspelare. Jag kommer nog fatta vad jag gjort först efter karriären. Just nu vill jag bara njuta av stunden och samla ihop troféerna, säger Ibrahimovic till Eurosport efter matchen.

Blev mållös

Svensken var tillbaka efter skada och fick två gyllene lägen att skriva in sig i målprotokollet. Men båda gångerna – i den 32:a och 36:e minuten – rånades han av målvakten Donovan Léon.

I stället klev Edinson Cavani fram och frälste huvudstadslaget. I den 64:e minuten nådde han högst på Gregory van der Wiels inlägg och tryckte in 1-0 med pannan.

”Ett år kvar”

Efter cuptriumfen fick Zlatan Ibrahimovic – som omgärdas av flyttrykten till italienska Milan – frågor om sin framtid. Och svensken slår fast att han kommer fullfölja sitt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Absolut, jag har ett år kvar i Paris. Det är mycket snack i media, men det är som vanligt. Jag skrattar bara åt det, säger Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM