Zlatan möter ”Foppa” – i padel

Uppdaterad 2018-04-05 | Publicerad 2018-03-01

Zlatan Ibrahimovic, 36, har tillfälligt lämnat Manchester för Stockholm.

Den svenske anfallaren är på plats i Årsta för att inviga sitt nya ”Padel Zenter”.

I öppningsmatchen bildar han dubbelpar padelstjärnan Matias Diaz och ställs mot Peter Forsberg och Henrik Larsson – med Paul Pogba som domare.

Det har varit relativt tyst kring Zlatan Ibrahimovic de senaste veckorna. Svensken hämmas fortfarande av knäskadan han ådrog sig för snart ett år sedan och har inte gjort en match för Manchester United sedan comebacken i november.

– Datumet när han kommer tillbaka till träning med resten av laget är runt slutet i januari eller början av februari, sa tränaren José Mourinho vid årsskiftet.

Tränade i Manchester tidigare i dag

Under torsdagsförmiddagen syntes svensken mycket riktigt på träningsanläggningen i Carrington tillsammans med resten av United-truppen. Därefter begav han sig mot Stockholm för att inviga sitt nya padel-center, eller Padel Zenter, som det kallas.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Padel är en sport på frammarsch och därför är det stort för mig att kunna erbjuda en modern hall med de allra bästa förutsättningarna för alla att spela, för både proffs och nybörjare, säger Zlatan i ett pressmeddelande.

Väl på plats i Årsta bildade Ibrahimovic dubbelpar med padelstjärnan Matias Diaz medan Henrik Larsson ställde upp i par med Peter Forsberg på andra sidan nätet.

”Mourinho som skickat hit mig”

Paul Pogba fick rollen som domare i matchen.

– Jag hoppas att han kan reglerna, skämtade Zlatan inför matchen.

Pogba bet tillbaka:

– Jag hoppas att Zlatan inte vinner. Han fuskar alltid.

På frågan om vad José Mourinho tycker om utflykten svarade Zlatan snabbt:

– Det är han som skickat hit mig. Är jag bra här så är jag bra där också, säger Zlatan.

Att döma av matchen kan Zlatan behöva utnyttja en del tider i sin egen hall. ”Foppa” och ”Henkes” frenesi kompenserade väl för Matias Diaz särklassiga padelkompetens. Allra högst jubel fick Peter Forsberg för en välavvägs stoppboll.

Vid lika ställning i games så avbröts dock matchen och Zlatan var ändå nöjd.

– Även om man är på min nivå, väldigt låg, så kan man ha kul och få bra spel ändå, säger Zlatan.