Simovic avgjorde för Helsingborg

Uppdaterad 2015-08-13 | Publicerad 2015-07-25

Helsingborg fortsätter att vara mardröm för ÅFF

ÅTVIDABERG. Helsingborg fortsätter att vara en mardrömsmotståndare för Åtvidaberg.

Under lördagen kom ännu en förlust för tabelljumbon som halkar allt längre efter i tabellen.

Stor hjälte för gästerna: Tvåmålsskytten Robin Simovic.

Åtvidaberg är i stort behov av poäng och det märktes tydligt i inledning av matchen mot Helsingborg att östgötarna var på jakt efter seger. Simon Skrabb hade ett skott i stolpen efter bara några minuter och följde upp det med en farlig frispark.

Efter en dryg kvart var det nyförvärvet Tor Øvind Hovda som fick ett läge efter en hörna, men ÅFF-mittfältaren missade målet. I stället för ett 1-0-mål var det Helsingborg som tog ledningen i regnet och det var Robin Simovic som gjorde det, men det var Atakora som låg bakom det.

24-åringen svarade för en individuell prestation av högsta klass när han tog sig fram längst högerkanten och hittade Simovic i straffområdet. Samme Simovic rullade sedan in 2-0 från straffpunkten i den andra halvleken. Det var Simovic nionde mål för säsongen och han är nu uppe på fjärde plats i skytteligan.

"Väldigt nöjd"

– Jag är väldigt nöjd med att vi tar alla tre poäng. Det hade inte varit helt orättvist om det hade slutat oavgjort. Vi har inte många anfall i första halvlek, men det har några lägen, säger HIF-tränaren Henrik Larsson.

– Jag är nöjd med killarnas insats. Det är inte lätt att komma hit och ta alla poäng. Vi har inställningen och det rätta viljan, fortsätter han.

ÅFF reducerade

Åtvidaberg reducerade till 1-2 genom Hovda, som nickade in en frispark från Kristian Bergström, men närmare än så kom inte ÅFF.

Förlusten var Åtvidabergs åttonde mot Helsingborg sedan laget tog klivet upp i allsvenskan igen 2010. Östgötarna har under den perioden bara vunnit en av tio matcher mot skåningarna.

I och med förlusten står ÅFF kvar på sina åtta poäng i botten av tabellen medan Helsingborg är uppe på 24.

– Vi ligger sist i tabellen och vi har lovat att vi ska göra det bästa vi kan. Det är inte jättelångt upp till de övriga lagen, men då känns det jobbigt med tre kryss och sedan den här matchen, säger tränaren Roar Hansen.

– Resultatet är helt jävla värdelöst, men insatsen kan vi ta med oss, säger han och fortsätter:

– Vi är i ett tufft läge, men energin finns i gruppen och det finns ett mod. Det kan vi ta med oss.

Följ ämnen i artikeln