Sadio Mané

Skadekrisen fortsätter för Liverpool – Mané bröt tummen

Sadio Mané hemskickad från landslagssamlingen

avDaniel Sörensen

Foto: Andrew Medichini / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Liverpools Sadio Mané bröt tummen på träning.

Tre skadade nyckelspelare.

Landslagsuppehållet har varit förödande för Liverpool som får tillbaka Mohamed Salah, Virgil van Dijk och Sadio Mané med diverse skavanker.

Den sistnämnda återvänder till klubben med en bruten tumme efter ett träningspass med Senegal.

Först var det Mohamed Salah som skickades hem från Egyptens landslagssamling på grund av en muskelskada.

Sen valde den holländske förbundskaptenen Ronald Koeman att låta Virgil van Dijk åka hem till Liverpool på grund av en skadekänning i ett revben.

Näste man på tur är Merseyside-lagets rivige ytter Sadio Mané.

Han förväntas missa Senegals landskamp mot Sudan och sedan även Liverpools nästa match mot Huddersfield på grund av en skada han ådrog sig under landslagssamlingen.

Van Dijk spelklar till helgen

26-åringen ska enligt The Sun ha brutit tummen under ett träningspass med landslaget. Han fotograferades senare med ett gipsförband runt sin hand.

Han kommer nu att flyga tillbaka till England och det medicinska teamet på Melwood, där de får avgöra hans fysiska status.

En positiv nyhet för Jürgen Klopp är att van Dijk – som missar Hollands träningslandskamp mot Belgien – inte ser ut att vara borta särskilt länge. Enligt Koeman kan han troligen spelklar till matchen mot Huddersfield.

– Han har åkt tillbaka till Liverpool, men han är redo att spela i helgen. Han vilar nu. Landslagsläkarna snackade ihop sig med de i Liverpool och kom överens om att han bara skulle spela matchen mot Tyskland (3–0-seger) och sen åka tillbaka, säger han.

Flera glada nyheter?

Enligt The Mirror ska det finnas förhoppningar inom klubben att även Salah och James Milner – som gick ut mot Manchester City med en känning i ena låret – ska kunna spela mot Huddersfield.

Om de båda spelarna tränar för fullt med laget senast på torsdag ska en comeback vara aktuell skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM