Utser Zlatan till bästa United-värvningen

Värre för Lindelöf: ”Inte alls sett ut som det än”

avMartin Tolén

1 av 2 | Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det stormar kring José Mourinho och Manchester Uniteds värvningar.

Men när Manchester Evening News rankar samtliga nyförvärv sedan Sir Alex Fergusons tid finns en svensk i topp: Zlatan Ibrahimovic.

”Han var helt outstanding”, skriver tidningen.

Manchester Uniteds Champions League-spel blev ett fiasko.

Den engelska storklubben åkte ut redan i åttondelsfinalen mot Sevilla och efteråt sågades såväl José Mourinho som spelarna.

– Det är svårt att beskriva hur dåligt det här var. De spelar för en plats i kvartsfinalen i Champions League men attityden är inte där över huvud taget, sa klubbikonen Paul Scholes.

Och sedan dess har kritiken fortsatt.

Bland annat har José Mourinhos värvningar ifrågasatts.

Sedan portugisen anslöt till United 2016 har han spenderat 3,5 miljarder kronor på nyförvärv där chilenaren Alexis Sanchez är den senaste.

– Sanchez är som en skugga av sig själv. När han var i Arsenal var han spelaren alla sökte inspiration från. I det här laget ser han bara ut som en främling, kritiserade förre United-mittbacken Rio Ferdinand.

”Då hade han fått en nia”

Därför har lokaltidningen Manchester Evening News gett sig på att betygsätta samtliga nyförvärv till klubben sedan Sir Alex Ferguson lämnade 2013.

Etta på listan?

Zlatan Ibrahimovic, 36.

”Den mest effektiva värvningen sedan Ferguson-eran. Han var helt outstanding under debutsäsongen som blev förstörd av en knäskada. Om vi hade lämnat det där – med 28 mål under sin första säsong – hade han fått en nia. Men hans problem det här året måste tas med”, skriver tidningen och belönar svensken med 8 i betyg.

Värre är det för landsmannen Victor Nilsson Lindelöf.

Mittbacken får 4,5 – bara Alexis Sanchez är sämre av Mourinhos värvningar – i betyg av lokaltidningen.

”Det var meningen att han skulle bli Eric Baillys långsiktiga mittbackskollega. Har inte alls sett ut som det än”, står det i motiveringen.

Manchester Uniteds nästa match spelas i FA-cupen mot Brighton på lördag.