Nyholm missar resten av säsongen

FOTBOLL

Det var i tisdags som olyckan var framme när Jesper Nyholm, 24, bröt benet i svenska cupen-mötet mot Örebro.

Nu kommer AIK med ett dystert besked.

Backen missar resten av säsongen.

Det var ungefär halvvägs in i den första halvlek i svenska cupens kvartsfinalmöte mellan AIK och Örebro som Jesper Nyholm bröt benet.

ÖSK:s Michael Omoh försökte nå bollen men träffade i stället backen rakt på vristen.

– Jag hörde ljudet när jag träffade honom. Jag såg att foten var bruten. Jag tappade det helt, jag lade mig ner på gräset, sa Omoh till Sportbladet då.

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN

Lång konvalescenstid

Jesper Nyholm är nu opererad för frakturen på underbenet och klubben kan redan nu konstatera att det står klart att han missar resten av säsongen då konvalescenstiden för en sådan här skada är så pass lång.

– Jag har förberett mig för att vinna fotbollsmatcher med AIK 2018 och nu ligger jag här nyopererad, självklart känns det både i benet, hjärtat och huvudet. Jag har ett fantastiskt stöd i flickvän, familj, spelare, ledare och supportrar och det kommer hjälpa mig i min iver att ta mig tillbaka till fotbollsplanen säger Jesper Nyholm till klubbens hemsida.

Sportchefen Björn Wesström lider av förståeliga skäl med spelaren.

– Vi lider oerhört med Jesper, han har nu en tuff rehabiliteringstid framför sig, både fysiskt och mentalt, han kommer att få allt tänkbart stöd för att komma tillbaka i bästa möjliga form säger han.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM