Efter Mourinhos kritik – kan dela ut sånghäften

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

José Mourinho har klagat på tystnaden på Old Trafford.

Nu överväger Manchester United att dela ut sånghäften till supportrarna för att höja stämningen, enligt BBC.

Dessutom undersöker klubben möjligheterna att införa ett damlag.

– Atmosfären (på Old Trafford) är ganska tyst och det finns inte så mycket entusiasm. Men spelarna gillar att spela hemma.

sa José Mourinho för en dryg månad sedan.

Efter Manchester Uniteds 2–0-seger hemma mot Huddersfield den 2 februari hintade tränaren om att han har mer att önska från läktarhåll och beskrev samtidigt Portsmouths (!) arena som ”helt otrolig” i jämförelse.

Nu kan United agera.

”Är högst osannolikt”

Enligt BBC har klubben vänt sig till sina supportrar i jakten på idéer för att höja stämningen och ska bland annat överväga ett förslag om att dela ut sånghäften under matcherna.

United har sagt att de ska titta på det, även om det är högst osannolikt att idén införs”, skriver BBC, som också nämner att det har diskuterats förslag om att införa cheerleaders med megafon.

Samtidigt kommer nya uppgifter om att utöka klubben.

Manchester United har fått kritik för att vara en av få klubbar i Premier League som inte har något damlag och klubben meddelar nu att de i maj kommer att ge en ”fullständig uppdatering” om möjligheterna att bilda ett sådant.

United hade ett damlag fram till 2005 men det lades ned med motiveringen från klubben att det inte var "affärsmässigt lönsamt".

Det senaste utlåtandet från United är, enligt BBC, att frågan har fortsatt hög prioritet, men att bildandet av ett damlag ”inte sker över en natt” (med hänvisning till frågor om personal och anläggningsmöjligheter).

Världens 10 dyraste trupper 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM