GICK PÅ KROGEN EFTER FÖRLUST – KAN STÄNGAS AV

FOTBOLL

Ordkrig i Landskrona efter festnatt: ”Blir vi straffade blir jag besviken”

1 av 5 | Foto: Qviding kunde jubla efter vinsten mot Landskrona. Efter förlusten, den femte i ordningen, valde fyra Landskronaspelare att gå ut på krogen.Det kan sluta med att stjärnorna stängs av.

Efter femte raka förlusten tyckte en kvartett spelare i Landskrona att en fest var på sin plats.

Det tyckte inte klubben.

– Vi kommer vidta åtgärder, säger Landskrona BoIS sportchef Mats Aronsson.

Den senaste tiden har inte varit skonsam mot Landskrona BoIS. Efter en smakstart i våras har det tippade topplaget gått som ett sänke genom tabellen och måndagens hemmaförlust mot Qviding innebar den femte raka nollpoängaren.

Trots detta beslutade spelarna Pär Cederqvist, Mirza Jelecák, Johan Persson och Peter Karlsson sig för att dagen därpå gå ut på krogen efter en grillfest hemma. Något som inte klubbledningen uppskattade.

”Brutit mot reglerna”

– De har brutit mot de regler vi har satt upp och vi kommer därför att vidta åtgärder, säger Mats Aronsson

Kan det bli tal om avstängningar?

– Det har vi inte bestämt ännu men det kan bli så.

En av de aktuella spelarna tycker att det som skett är en kraftig överreaktion från klubbens sida.

– Vi tog ett par öl och det hela var väldigt lugnt. Dessutom var det träningsfritt dagen efter. Så blir vi straffade för det här skulle jag bli väldigt besviken, säger Pär Cederqvist som även menar att det knackiga spelet den senaste tiden säkert spelat in.

– Vi har inte presterat så bra på planen och då kanske det sticker lite i ögonen på folk som ser oss ute. Jag tror det är därför som klubben känner sig tvingade att visa att man agerar.

”Ingen uttalad policy”

Men klubben hävdar att det handlar om att ni brutit mot reglerna genom att vara ute sent på natten?

– Klubben har ingen uttalad policy. Hade vi känt till dessa regler hade vi förstås inte gått ut. Sedan undrar jag om de tror att de som inte är ute går och lägger sig klockan 10 på kvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan