”Jag är ångerfull”

FOTBOLL

Dusan Djuric kommenterar rattfyllan

Nu uttalar sig landslagets och Halmstad BK:s spelare om sin rattfylla i centrala Halmstad på nyårsdagen.

Efter åtta öl kvällen före greps han när han körde med bilen på en cykelväg.

– Jag är mycket ångerfull och besviken på mig själv, säger Djuric i en kommentar.

Strax efter tolv på nyårsdagens förmiddag sätter sig Dusan Djuric i bilen för att hämta en kompis i stan. Under nattens firande drack han åtta starköl, men nu känner han sig inte ens påverkad.

När polisen möter honom åtta kilometer senare i centrala Halmstad har de en annan uppfattning.

– Han kör fel på en cykelbana, det är därför han upptäcks. Även om han inte kör vingligt misstänks han redan där för rattfylla, säger inre befälet Bengt Nilsson.

0,24 promille alkohol

Polisen följer efter Djuric, märker att han har andra passagerare i bilen och stannar honom ett kvarter bort vid Laholmsvägen.

Där visar alkometern att de första misstankarna stämde. Dusan Djuric förs till stationen för två nya test som båda bekräftar att han kört rattfull:

Tretton timmar efter nyårsaftons sista öl visar mätaren att utandningsluften innehåller 0,24 promille alkohol – mer än dubbelt så mycket som lagen tillåter.

”Helt oacceptabelt”

Nu kommenterar Dusan Djuric för första gången händelsen.

– Jag är mycket ångerfull och besviken på mig själv och mitt agerande. Det är helt oacceptabelt att jag som fotbollsspelare i HBK och inför alla våra supporters fattar detta dåliga beslut att köra bil, säger han i ett uttalande på Halmstad BK:s hemsida.

– Jag förstår att många är besvikna på mig och vill till er alla be om ursäkt för mitt agerande och lova att det aldrig skall upprepas igen, säger Djuric.

Passagerare fick köra därifrån

Trots att Djuric inte kände av alkoholen erkände han genast brottet. Hans körkort omhändertogs och en av passagerarna fick köra iväg bilen därifrån.

Länsstyrelsen beslutade i går att Halmstadmittfältaren tidigast kan få tillbaka tillståndet om tre månader.

När Sportbladet når Halmstad BK:s ordförande Arne Ekstrand har han fortfarande inte hört om händelsen och kan därför inte uttala sig om hur han ska agera.

– Det är mycket märkligt, jag ställer mig helt frågande till om någon annan känner till det. Det här vill jag följa upp, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM