Dif tvingas sätta upp nät – på Råsunda

avMarcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:

”Aldrig roligt att behöva ta till säkerhetsåtgärder”

Foto: Nu gör Djurgården som Hammarby och AIK – nämligen sätta upp nät framför sina egna fans.

AIK och Hammarby har redan gjort det.

Nu tvingas även Djurgården sätta upp ett nät framför sina fans.

Inför derbyt i Stockholm på onsdag mellan Djurgården och AIK tvingas arrangören – i det här fallet Djurgården – att sätta upp ett nät även vid den södra läktaren.

Allt för att undvika en ny skandal genom att saker kastas in på planen.

– Det stämmer. Det finns ett krav på att det ska finnas ett nät även på den södra läktaren, det kravet kom med arrangörstillståndet, säger Djurgårdens informationsansvarige Jonas Riedel till sportbladet.se.

Enligt Riedel kommer nätet att vara uppsatt till onsdag och att det påminner mycket om det som redan finns uppsatt på den norra läktaren.

Beslutet, som kom från en vecka sedan, har sin bakgrund i det senaste derbyt som fick avbrytas under några minuter sedan AIK:s målvakt Tomi Maanoja varit nära att träffas av en smällare som kastades in från den södra läktaren.

När AIK tvingades sätta upp nätet i våras – efter att flera personer kastat in saker under derbyt mot Hammarby – stack kostnaden i väg till 250 000 kronor.

Samma kostnad väntar nu Djurgården.

– Ja, det kommer att landa där omkring. Men vi ska ta en diskussion om vilka som ska betala för det, med alla inblandade klubbar säger Riedel.

Hur ser ni på att ni måste sätta upp ett nät?

– Vi får respektera de regler som finns men det är aldrig roligt att ta till säkerhetsåtgärder. Samtidigt har det fungerat ganska bra för oss, när det handlar om inkastade föremål på planen så har våra fans skött sig.

På onsdag kommer alltså både den norra (Norra stå) och södra läktaren på Råsunda att ha ett skyddsnät uppsatt.

Sedan tidigare har även Hammarby satt upp ett skyddsnät på Söderstadion.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM