För skadad för Blågult – frisk i Inter

FOTBOLL

Zlatan spelade 120 minuter i cupfinalen

Han klarade inte 45 minuters landslagsspel i onsdags.

Men i går spelade Zlatan Ibrahimovic 120 minuter, och låg bakom Inters första titel för säsongen.

– Jag spelade mycket, så jag hoppas att jag inte får ont i knät efter det här, säger svensken efter segern i den italienska supercupen.

Foto: Nickar i blindo Romas Juan i närkamp med Inters Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic visade med all önskvärd tydlighet att han är på väg tillbaka till storformen. Under 120 minuter mot Roma var han bitvis helt briljant, och låg bakom Sulley Ali Muntaris 1–0-mål för Inter. Dessutom kunde han gjort både ett och två mål på egen hand. I Inters nya 4–3–3-system spelade han som central anfallare, med Luis Figo och Amantino Mancini bredvid sig.

– Vi dominerade i 70 minuter, men när de kvitterade så fick de övertaget. Men vi stod upp bra, att spela i 120 minuter i början av säsongen är aldrig lätt, säger han till Inters hemsida.

”Jag mår mycket bra”

“Ibra” lämnade sent återbud till landskampen mot Frankrike i onsdags, trots att han sen spelade en internmatch med Inter samma dag. Efter tuffa 120 minuter mot Roma i går medgav han att han var orolig för en reaktion i knät i dag.

– Jag hoppas att jag inte får ont. Jag mår mycket bra, men ibland får jag känning i knät. Det var därför jag inte spelade med landslaget. Nu hoppas jag att situationen ska bli bättre, och att jag ska kunna fortsätta spela utan problem.

Gick till straffar

Inter såg ut att gå mot segern i den italienska supercupen (ligavinnaren mot cupvinnaren), men Mirko Vucinic sena kvittering tvingade fram både förlängning och straffsparkar. Väl där satte Zlatan Ibrahimovic stensäkert Inters första straff. Han och resten av laget hyllades av nye tränaren José Mourinho efter matchen.

– Det här var ett bra svar till dem i utlandet som säger att italiensk fotboll är tråkig. Fyra mål, massor av chanser, och sen ett avgörande på straffar. Om alla lag skulle spela som Inter och Roma så skulle det här bli en riktigt underhållande sport, säger portugisen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A