Klart till slut - Berbatov till United

Höll undan för City

Efter en absurd måndagskväll är Dimitar Berbatov, 27, till slut klar för Manchester United.

Men det blev en hård kamp för Sir Alex Ferguson.

Detta sedan rivalen Manchester City lagt sig i fighten om bulgaren.

Dimitar Berbatov har aldrig gjort någon hemlighet av vad han vill. Flytta till Manchester United. Tottenham har inte heller gjort någon hemlighet av sina känslor inför affären. De ville inte sälja till United så när Manchester City plötsligt bytte ägare och nya friska miljoner och rent utav miljarder kom in i klubben gjorde de sitt bästa för att stjäla stjärnvärvningen framför näsan på United och de var nära att lyckas.

Men United höjde tempot och de hade också triumf på hand i det faktum att Berbatov verkligen ville till United där han kommer att få chansen att spela Champions League-fotboll. City jagar vidare efter storstjärnor och när krutröken lagt sig efter nattens bataljer kommer svaren på om de lyckats locka någon av de riktigt stora spelarna till klubben.

United har fått spelaren de ville ha och den enda spelaren de verkligen velat ha för att förstärka mästarlaget inför den kommande säsongen. Dimitar Berbatov har skrivit på ett fyraårskontrakt och beräknas kosta cirka 350 miljoner kronor.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN