Norling: Det känns verkligen i hjärtat

avDavid Tanentsapf

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu talar han ut om den turbulenta tiden

Sportslig kris.

Interna stridigheter.

Supporterupprop.

För Sportbladet talar AIK-tränaren Rikard Norling ut om den turbulenta tiden.

– Som att gnuggas med svinto på hela kroppen.

Foto: Rikard Norling.

Rikard Norling är märkbart rörd över fansens agerande, uppropet där samtliga klubbens tunga supporterföreningar kräver att han ska sitta kvar.

– Det känns verkligen i hjärtat. Man går ju till jobbet varje dag med en ödmjuk inställning. Men ännu mer nu känns det som. Det fansen visar är kärlek. Det är ju klubben det handlar om, ingenting annat. Men jag är oerhört väl medveten om att mitt jobb handlar om att göra resultat.

Enligt klubbens vd Charlie Granfelt sitter du inte säkert. Ditt jobb ska utvärderas efter säsongen.

– Det görs en utvärdering efter varje säsong, det i sig är inte konstigt. Men det är klart att när man inte har gjort en bra säsong så finns det kanske extra mycket att prata om.

”Ligga steget före”

Känner du att du har mer att bidra med?

– Ja, det gör jag. Nu har man gått igenom ett stålbad. Det gäller mig som ledare men även spelarna. Det är som att gnuggas med svinto på hela kroppen. Det är klart att man blir ju onekligen bättre och starkare utav det, när man har gått igenom det.

Hur upplever du stödet från styrelsen?

– Styrelsens jobb är delvis att ligga steget före om saker och ting, om man behöver agera.

I supporteruppropet står det att ”enskilda individer inom bolagsstyrelsen upprepade gånger försökt hugga dig i ryggen”. Ordföranden Per Bystedt pekas från flera håll ut som en person som aktivt motarbetat dig. Hur är er relation?

– Per och jag har en bra och positiv dialog. Vi har pratats vid efter att det här kommit upp och jag känner att vår relation är konstruktiv och positiv. Det är det absolut viktigaste.

”Stött och blött”

Det talas brett om en konflikt mellan dig och sportchefen OIa Andersson...

– Ola och jag har stött och blött under den här tuffa perioden. Det är för mig helt normalt att det blir så. Det brukar ofta ge en möjlighet till ytterligare synergi. Det finns ingen anledning att säga mer än så.

Vi har ett exempel där din assistent Nebojsa Novakovicanklagades av Göteborgs Pontus Wernbloom för att hetsa huliganer på läktaren. Charlie Granfelt tog Wernblooms parti, snarare än att skydda Novakovic...

– Jag är mest besviken på Pontus i det läget, vi hade tagit varandra i hand och tittat varandra i ögonen, sen väljer han att gå vidare i media mot ”Nesjo”. Sen, det Charlie säger, jag förebrår inte media men ni hugger ju när ni har chansen. Då är det svårt att ha en åsikt om Charlies agerande. Men skulle det vara så är det någonting vi tar internt, om jag skulle tycka det.

Nio raka utan seger...

Men tycker du att ni fick stödi det här fallet?

– Alltså, det är ganska... Det är som jag sa tidigare. Du har fått svar på frågan.

Ingen seger sen Ljungskile den 28 juli. Nio raka matcher. Nu väntar Norrköping...

– Spelarna har varit bra under en tid nu men vi har inte fått resultat därefter. Vi kommer att fortsätta jobba hårt för att vi ska få belöningen. Den där segern, vi åtrår den väldigt mycket. Det var ett tag sen nu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM