Skandal – då hyllar Bojan fansen

avKristoffer Bergström, Robert Laul, Jonatan Fast

FOTBOLL

”De är en del av mig”

AIK-ledningen fördömer sina supportrar på egna hemsidan. Något flera av spelarna inte skriver under på.

– Varför skulle jag kritisera våra egna fans, det tänker jag inte göra, säger Bojan Djordjic.

AIK fördömer enskilt beteende. Dessvärre händer det igen att enskilda AIK-supportrar beter sig på ett sätt som klubben inte kan ställa sig bakom”, skriver AIK på sin hemsida www.aikfotboll.se.

– Om spelarna säger något annat får det stå för den enskilda spelaren, säger informationschefen Sophie Josefsson. Flera spelare tycker nämligen annorlunda.

”Är själv ett fan”

– Jag kommer aldrig att kritisera våra egna fans. Jag är ett fan själv, jag vet hur man blir när saker och ting inte går ens väg. Det är inte rätt, men jag tänker aldrig kritisera AIK:s fans, säger Bojan Djordjic. Enligt Bojan beror det inte på rädsla.

– Varför skulle jag vara rädda att kritisera dem? Jag är ett fan själv, jag har stått på norra i 16 år, de är en del av mig.

Kan du inte ens kritisera de som kastar saker?

– Jag kritiserar inte AIK:s fans. Jag vet inte hur jag själv skulle ha reagerat. Det stod 0–0, vi fick inte frispark, plötsligt stod det 0–1 och vi var en man mindre. Den här situationen var framprovocerad av händelserna innan. Ska jag då kritisera de fans som är 20 000 i snitt varenda jävla säsong?

Har du själv kastat in saker?

– Det ska jag inte säga, men det har hänt att man gjort saker man kanske ångrat senare. Bojan anser att domaren Stefan Johanenesson gjorde rätt som bröt matchen temporärt, men menar samtidigt att situationen inte var så allvarlig.

– Jag tyckte inte att det haglade in några knivar. Det är inte första gången under ett Stockholmsderby någon får lite papper på sig, säger Bojan. Lagkamraten Dulee Johnson menar att AIK drog fördel av att matchen var avbruten under cirka en kvart.

”Inte alls bra”

– Jag är glad att de stoppade matchen. Vi skulle bara göra ett mål efteråt och kanske kom vi tillbaka för att våra supportrar hejade på oss. Jag vet inte hur det är i Sverige, men jag tror att det var bra för oss på något sätt.

Efteråt tackade ni era fans – förtjänade de det?

– Ja, de hjälpte oss till en poäng. Vore det inte för dem vet jag inte om vi skulle kvitterat. När vi kom tillbaka till planen gav de stort stöd och satte press på domaren. Det var viktigt, säger Dulee Johnson. Tränaren Rikard Norling talade om disciplin bland supportrarna.

– Trots att det som hände inte alls är bra, är det kanske ändå bra för framtiden. – Det fanns tillräcklig disiciplin att sluta så vi fick chansen att gå in och fortsätta jobba i AIK:s namn för att kvittera, säger Rikard Norling.

ARTIKELN HANDLAR OM