Prislappen kan tvinga Isaksson att stanna i City

FOTBOLL

Galatasaray tycker att svensken är för dyr

Andreas Isaksson vill lämna Manchester City till vilket pris som helst.

Det vill inte City.

Ett priskrig kan tvinga landslagsmålvakten att stanna i England.

Foto: vill bort från england Sedan Sven-Göran Eriksson valde att göra den svenske landslagsstjärnan till andremålvakt har Andreas Isaksson velat lämna Manchester. Galatasaray är ett av alternativen.

I fredags kunde Sportbladet berätta att Adnan Sezgin, Galatasarays klubbdirektör, åkt till Manchester för att köpa loss Andreas Isaksson.

Men någon transfer är fortfarande inte i hamn och under helgen har förhandlingarna mellan parterna stått stilla.

Manchester City vill enligt uppgift ha tillbaka pengarna som klubben fick lägga på att värva Isaksson från franska Rennes och har satt en prislapp på 3,5 miljoner euro – knappt 34 miljoner kronor – på landslagsmålvakten.

Kan hamna i kläm

Galatasarays klubbdirektör Adnan Sezgin vill komma undan billigare än så.

Hans och klubbens första bud ska enligt källor ha legat på runt 20 miljoner kronor – ett bud som avfärdades direkt av City.

Vill det sig riktigt illa kan Isaksson hamna i kläm i klubbarnas jakt på en bra affär. Värsta tänkbara scenario är att han blir kvar i England och Sven-Göran Erikssons frysbox.

– City vill få igen sina pengar och det farliga här är att klubben inte har någon panik att få igenom en försäljning. Får inte City tillräckligt betalt kan de lika gärna hålla kvar Isaksson och sälja honom till sommaren i stället, säger Mike Whalley, City-reporter på Manchester Evening News.

Vill gå ner i pris

Rapporterna från Turkiet lyder:

– Adnan försöker hitta en lösning. Han hoppas att Manchester City är beredda att gå ner i pris och mötas i mitten, men han är optimistisk att allt ska lösa sig, säger en källa i Turkiet till Sportbladet.

Har en månad på sig

Varken Isaksson själv eller hans agent Roger Ljung har gått att nå för en kommentar. Affären måste vara klar innan transferfönstret stänger den 31 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM