”Förmodligen dör han ganska snart”

Paul Gascoignes 12-årige son talar ut i dokumentär

Fotbollslegendaren Paul Gascoigne, 41, är på väg att gå under.

– Förmodligen dör han ganska snart, säger hans son Regan, 12.

Foto: scanpix
Paul Gascoigne med sonen Regan. Bilden är från 2002. FOTO: SCANPIX

Brittisk tv arbetar just nu med en dokumentär om Paul ”Gazza” Gascoigne – fotbollsstjärnan som efter en lyckad idrottskarriär kämpat med sitt svajande psyke och sina alkoholproblem.

I dokumentären har man intervjuat Gascoignes 12-åriga son Regan. Hans ord är skakande.

– Jag tror inte att det är någon mening med att hjälpa honom – vi kastar bara bort vår tid. Om jag fick önska något vore det att han lämnade oss, säger Regan enligt nyhetsbyrån AP.

”Tänkte på döden”

– Bara för att han är Gazza, en fantastisk fotbollsspelare, betyder väl inte det att han är en god far eller en bra människa att vara med, eller?

The Channel Fours filmteam har intervjuat ”Gazza” på ett hotellrum i Portugal. Dokumentären kommer att visas under 2009, men redan nu har man släppt en trailer, där ”Gazza” säger:

– Jag har problem med maten, är manodepressiv, har humörsvängningar och ångest. Jag söp till när jag var ledsen. Och ja, jag måste medge att jag tänkte på döden.

57 landskamper

Under fotbollskarriären spelade Paul Gascoigne för Newcastle, Tottenham, Lazio, Glasgow Rangers och Middlesbrough innan karriären började gå utför i slutet av 90-talet.

”Gazza” har spelat 57 landskamper för England, med VM 1990 och EM 1996 som höjdpunkter. På senare år har dock rubrikerna mest varit negativa och handlat om hur han misshandlat sin fru, skämt ut sig och åkt in och ut på behandlingshem.

ARTIKELN HANDLAR OM