”Har känt kärleken”

FOTBOLL

Därför valde Kennedy Bakircioglü att komma”hem”: ”Otroliga fans”

1 av 6 | Foto: ÄNTLIGEN HEMMA Kennedy Bakircioglü är tillbaka i Hammarby och beslutet att återvända delar han upp i tre punkter: Han ska pli pappa och vill bo i Sverige, att Hammarby är ”på gång” samt kärleken från fansen.

Han kom till Hammarby för att träna upp sig inför en ny utlandssatsning, men sen tog kärleken till en klubb över.

Kennedy Bakircioglü skrev på ett kontrakt till och med 2014 – och kan tänka sig att fortsätta betydligt längre än så.

– Det finns ingen anledning att sluta när man är 34, säger mittfältaren.

Sportbladet avslöjade nyheten redan på tisdagsmorgonen och när Hammarby kallade till presskonferens på eftermiddagen var intresset på topp.

Snacket hade gått i Bajenland, och ett stort gäng supportrar hade tagit sig till Söderstadion för att hylla sin nygamle hjälte.

Till sist dök han upp, Kennedy Bakircioglü. Nio år efter avskedet från klubben var 2000-talets störste Bajen-stjärna tillbaka där han hör hemma.

Ska bli pappa

Fast egentligen var det inte meningen att det skulle bli så här. När 31-åringen började träna med Hammarby för några veckor sedan var det endast för att få igång kroppen.

– Jag hade inga tankar på att skriva på, det var för att hitta formen igen. Jag hade haft spelledigt och semester och tänkte bara på vidare Europaspel, säger han.

Vad fanns det för intresse?

– Det fanns absolut en del intresse, även konkret. England, Cypern, Danmark, Holland. Jag har velat fram och tillbaka, men jag kände att jag måste ta ett beslut.

När Kennedy pratar om varför det blev Hammarby så återkommer han till tre punkter:

Att han ska bli pappa inom kort och gärna bor i Sverige, att Hammarby ger intrycket av att vara professionella och ”på gång”, samt det mest givna: känslorna.

– Jag har känt kärleken från alla fans varje gång jag varit hemma. Det är otroligt, alla vill att jag ska komma hem. Och jag har alltid tänkt att jag ska spela för Hammarby någon gång.

Kan debutera snart

Och ”någon gång” kan bli snart. Om Hammarby hinner få klart alla papper från Spanien så kan Kennedy debutera redan på måndag, i hemmamatchen mot Ängelholm.

– Det beror på spanjackerna, de kan ju vara småsega. Manana-manana sådär. Men blir det inte nu, så blir det nästa match, säger Kennedy som menar att han har många år kvar i kroppen.

Att kontraktet går ut efter säsongen 2014 betyder inte att karriären behöver vara över.

– Det finns ingen anledning att sluta när man är 34. Jag har spelat med folk som är 37 när de lägger av. Det handlar om motivation och att ta hand om sin kropp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan