Titta – här lyfter Erton Djurgården

FOTBOLL

Hattrick av Fejzullahu i nya klubben – nu drömmer han om Blågult

Foto: ➕➕➕➕➕ Erton Fejzullahu gjorde hattrick i går när Djurgården besegrade Helsingborg med 3–1 och firar här med Yussif Chibsah på ryggen. Sedan han kom från Mjällby har han gjort fyra mål på tre matcher och nu drömmer han om landslaget.

Hattrick och i betyg.

Erton Fejzullahus succé i Djurgården får anfallaren att drömma om Blågult.

– Min ambition är att komma med till någon landslagssamling, och ­sedan komma ut i Europa.

Djurgården före Erton Fejzullahu: ett kompetent lag som inte hade förlorat på tolv matcher, men samtidigt bara vunnit två utav dem.

Djurgården med Erton Fejzullahu: tre matcher, tre segrar och ett lag med spets.

– Jag visste att det skulle gå bättre för mig i en bättre omgivning. Det är bättre spelare här än i Mjällby och lätt att komma in i laget, men att jag skulle ha en sån här utdelning redan hade jag inte kunnat drömma om, säger Erton Fejzullahu som efter sitt hattrick mot Helsingborg nu gjort fyra mål på tre matcher i Dif .

”Får hålla tummarna”

Sportbladet ger 24-åringen fem plus för uppvisningen; landslagsklass.

Och det är mot Blågult han siktar.

– Man har januariturnén och såna saker i tankarna. Förhoppningsvis ser landslagscoacherna vad jag gör här och så får man hålla tummarna i december.

Tidigare värvningar av anfallare som Johan Elmander, Geert den Ouden och Sören Larsen var instrumentala när Djurgården inledde sin moderna storhetstid för tio år sedan.

Inte långvarig

Det nuvarande projektet och visionen om att vara en av de ledande klubbarna i Skandinavien inom några år lockade Erton Fejzullahu till huvudstaden.

– Det kommer att bli riktigt bra med den nya arenan nästa år. Har man ambitionen om att bli bäst kan man också göra nåt bra. Sen om det händer redan nästa år eller om tio år kan man aldrig veta, säger Fejzullahu som dock knappast kommer att bli långvarig i det nya lagbygget.

– Vi räknar med att behålla honom i tolv, kanske 18 månader om vi har tur. Men fortsätter han spela så här kanske han försvinner ut i Europa tidigare än så, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobsson.

Fejzullahu om målen:

1–0 ”Hela anfallet är alla tränares dröm. Vi spelar ut fint och jag får ett suveränt inlägg av Kasper (Hämäläinen) jag bara kan sätta huvudet på.”

2–1 ”(James) Keene fick ner bollen till mig. Den studsade lite grann, men jag trodde på att den kunde gå in och drog till. Det satt fint det målet.”

3–1 ”Vi får en kontring och Keene spelar till mig. Jag försökte chippa först, men målvakten var med på den så jag fick ta returen i stället.”

ARTIKELN HANDLAR OM