Bekräftat: Han ersätter Touray

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är Djurgårdens nye målvakt

Det blir som Sportbladet skrev i går.

Djurgården bekräftar nu att klubben värvar målvakten Kasper Jensen, 29, från FC Midtjylland.

– När jag fick ett erbjudande om att spela för Djurgården såg jag det som ett erbjudande som inte gick att tacka nej till, säger Jensen.

Det har länge spekulerats i vem som ska ersätta Pa Dembo Touray, som tillhört klubben sedan 2000, men inte fick förlängt kontrakt i höstas.

I går skrev Sportbladet att ersättaren blir dansken Kasper Jensen. Och i dag bekräftas affären på Djurgårdens hemsida.

Tre nyckelegenskaper

– Han är en fin målvaktstyp och var ett av namnen vi följde i somras när Dembo var på väg bort. Nu har vi lyckats hittat en lösning som jag tror alla parter är nöjda med, säger tränaren Magnus Pehrsson som nämner tre nyckelegenskaper som Jensen besitter:

– Nummer ett är personligheten där jag vill ha en målvakt som utstrålar och tar bra plats. Nummer två är att han har bra fötter. Det tredje är hans aggressivitet luftrummet.

”Hög lägsta-nivå”

Kasper Jensen själv säger att han inte kunde tacka nej till Djurgårdens erbjudande. Han beskriver sig själv som en offensiv målvakt.

– Jag försöker alltid vara så delaktig som möjligt i varje match genom att ligga steget före och mota bort bollen tidigt innan chanserna uppstår. Det är viktigt att hjälpa mittförsvaret så mycket som möjligt genom att vara aktiv i spelet, plocka ner inlägg och kommunicera mycket. Men på det stora hela tycker jag nog att jag är en allround-målvakt. Sen har alla målvakter sina svagheter men jag tycker nog att jag har jobbat fram en hög lägsta-nivå med tiden, säger han till Djurgårdens hemsida.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN