Kindberg allt närmare engelska klubben: ”Vet om två veckor”

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Foto: TT NYHETSBYRÅN

LONDON. Daniel Kindberg har bidragit stort till att lilla Östersund har satt sig själv på fotbollsvärldskartan.

Nu är ordföranden på väg att ta klivet in i krisklubben Hartlepool – som tidigare kopplats ihop med Zlatan Ibrahimovic.

– Det stämmer, om två veckor har vi svaret, säger Kindberg som innan matchen mot Arsenal hade ett möte med samtliga parter.

Att Östersund lyckades skaka om jätten Arsenal på Emirates Stadium under torsdagskvällen berodde på en rad olika faktorer.

En av dem är ordföranden Daniel Kindberg som har varit med på den långa resan från de lägre divisionerna till sextondelsfinal i Europa League. Nu kan jämtlänningen ta klivet in i en annan klubb – en engelsk sådan.

– Det stämmer, säger Kindberg.

”Har inte bestämt mig än”

Hartlepool huserar för närvarande i femtedivisionen och ägaren Sage Investments har tidigare deklarerat att man vill sälja. Innan matchen mot Arsenal träffades samtliga parter, inklusive Kindberg, i centrala London för att diskutera ett eventuellt övertagande.

Foto: Dave Thompson / AP PA WIRE
Hartlepool i FA-cupen 2009.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Östersund skrällde mot Arsenal på Emirates.

– Jag har inte bestämt mig än, jag måste se över en del grejer först, säger Daniel Kindberg som beräknar att det dröjer ytterligare två veckor innan han har svaret.

– Men det är en fantastisk stad, supporterbas och lag som har haft en del svårigheter. Några kontaktade mig för att få mer vetskap kring fotbollsbranschen. Vi får se hur det blir, jag har ju ett jobb i Östersund också som måste skötas.

Zlatans involvering oklar

Redan i höstas kopplades Zlatan Ibrahimovic samman med Hartlepool. Daily Mail hävdar fortfarande att det finns kontakt däremellan för att få till en ambassadörsliknande roll. Hur mycket sanning det ligger i det påståendet är emellertid oklart.

– Det vet jag faktiskt inte, jag har ingen aning. Även om han är mycket i Jämtland så har vi ingen kontakt, säger Daniel Kindberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM