Bomben: Chippen är klar för Mjällby

FOTBOLL

”Är överens om att genomföra det här”

Här är sommarens transferbomb i allsvenskan.

Christian Wilhelmsson är klar för Mjällby på ett korttidskontrakt, skriver Radiosporten.

– Vi har haft riktigt bra samtal med ”Chippen” och vi är alla överens om att genomföra det här, säger Tonnie Rittstam, vd för Mjällby AIF:s riskkapitalbolag Mjällby Support AB, till Radiosporten.

Christian Wilhelmsson återvänder till moderklubben Mjällby, uppger Radiosporten. 32-åringen är just nu klubblös och kommer att spela två matcher i allsvenskan i augusti, mot IFK Göteborg borta på söndag och Syrianska hemma den 26:e, samtidigt som han jagar en ny klubbadress.

”Chippen vill detta”

– Vi har haft riktigt bra samtal med ”Chippen” och vi är alla överens om att genomföra det här, säger Tonnie Rittstam, vd för Mjällby AIF:s riskkapitalbolag Mjällby Support AB, till Radiosporten.

Mjällby ligger fyra poäng före Gefle på kvalplats och hoppas att ”Chippen”, som spelade EM för Sverige, ska kunna hjälpa laget till säkrare mark.

– Vi inser ju att det inte får bli förluster i de här matcherna och när nu ”Chippen” är ledig och vill detta, så ska vi göra detta om det är möjligt att lösa de sista bitarna, säger Tonnie Rittstam.

Sportchefen dementerar

Enligt Radiosporten är den stora knäckfrågan, att lösa en försäkring för mittfältaren, klar och det enda som återstår är att försäkra att Wilhelmssons tillfälliga gästspel inte förhindrar hans kommande klubbval. 32-åringen kom i förra veckan överens med saudiska Al-Hilall om att gå skiljda vägar.

Mittfältaren ska nu lånas ut till Mjällby om det inte innebär några regelmässiga svårigheter vid en permanent övergång till en annan klubb senare i augusti.

– Det är ju helt avgörande. Christian vill hjälpa oss och vi ska ju göra allt rätt nu så han inte hamnar i någon karens som låser honom för ett kommande klubbyte, säger Tonnie Rittstam.

Mjällbys sportchef Thomas A Borstam dementerar att övergången är klar men bekräftar samtal med Wilhelmsson.

– Ja, han är ju Mjällbys största spelarexport någonsin så det är klart men om och när han ska spela i Mjällby AIF igen är en fråga som bara han kan svara på, säger Borstam till Fotbollskanalen.