Anton fixade Gais första trepoängare

Publicerad:
Uppdaterad:

Vann med 2-1 över Halmstad på Ullevi

Dunderhonung.

Det måste ha varit det som Gais-spelarna fick att äta i halvtidsvilan, för andra halvlek hemma mot Halmstad var något helt annat än vad de grönsvarta visat ännu i år.

– Nu är det gött. Det göttaste är tre poäng, så klart, jublade Holmberg efter matchen.

Första halvlek var inte mycket att skriva hem om, Gais hade visst tryck första tio, sedan tog Halmstad över och skapade några halvbra chanser. Bland annat en hörna från vänster där Joel Johansson klippte till på returen var minnesvärd.

Men det var ändå inget mot det intensiva spel som Gais lyckades prestera i andra halvlek. Migen Memelli byttes ut mot Eyjólfor Hédvinsson och Gais satte upp ett helt annat tempo och press än i första halvlek. I 55:e minuten spelade Kenneth Gustafsson ett vackert pass från långt nere på egen planhalva upp mot Anton Holmberg som tog ner och fick kontroll på bollen. Holmberg vek in mot mitten och sköt lågt till höger om Magnus Bahne i Halmstadsmålet.

Slumpmässigt

Man kan tycka att 2-0-målet var slumpmässigt, men det kom sig ändå av att Gais var hetare. Tomas Zvirgzdauskas hade bollen under kontroll utanför eget straffområde men drällde och tvingades till en panikrensning. Bollen sköts på Anton Holmbergs ben och styrdes in i mål.

Något annat än sportdryck intog inte hemmalaget i vilan, lovade Anton Holmberg på fråga från PPV.

– När Hédvinsson kom in höjde vi oss ett snäpp. Det var det och sportdrycken som gjorde det, skojade han.

Vacker reducering

Reduceringen var vacker om än inte särskilt rättvis. Magnus Arvidsson lättade bollen till Dusan Djuric som snyggt drog en försvarare innan han sköt en halvlobb förbi Dime Jankulovski.

Målet förbryllade Gais som backade hem och försökte spela defensivt. I slutminuterna pressade Halmstad därför på och Gais-segern kändes plötsligt inte så självklar längre. Men det höll hela vägen och Gais tog hem säsongens första trepoängare.

Halmstadstränaren Janne Andersson var allt annat än nöjd efteråt:

– Andramålet de gör är osannolikt. Vi somnar in lite i andra och det utnyttjar de. Jag är ritktigt, riktigt irriterad på att vi förlorar den här matchen.

– Vi hade chanser, det känns skit och riktigt onödigt att förlora, sade han till PPV.

Robert Triches

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN