Dragkampen om Källström avgörs i dag

Foto: ANDREAS BARDELL
I fyra år har de franska motståndarna försökt stoppa Kim Källström. Om Valencias tränare får som han vill blir det de spanska som får den otacksamma uppgiften nästa säsong.
FOTBOLL

I dag kan Kim Källström bli klar för Valencia.

Den spanska storklubben vill använda Kim som central mittfältare i ett 4-4-2 eller 4-2-3-1-system.

Valencia är beredda att betala 120 miljoner kronor för Kims namnteckning.

Valencia har hittills bara spelat en träningsmatch den här försäsongen. Då valde tränare Quique Sánchez Flores en 4-4-2-uppställning. Valencia kan även spela 4-2-3-1.

Om laget spelar en 4-2-3-1-uppställning blir Kim troligen en av två defensiva innermittfältare.

Spelar Valencia 4-4-2 så får han en mer offensiv roll bredvid rutinerade Baraja som tar större defensivt ansvar.

Dragkampen om Källström är stenhård. Valencia har lagt ett slutbud på 13 miljoner euro (120 miljoner kronor).

Lyxproblem för Kim

Lyon vill behålla Kim och har ännu inte accepterat budet men i dag har både Källströms agent Roger Ljung samt Valencias general manager Miguel Angel Ruiz bokat möten med Lyons ledning.

För Kim Källström är situationen delikat:

• Antingen blir han kvar i Lyon med ett kvitto på att den franska storklubben verkligen vill satsa på honom – trots 120 miljoner skäl att sälja.

• Eller så går affären i lås under fredagen och han värvas till Spaniens tredjeklubb – känd för sin noggrannhet när det gäller värvningar. Vid de få tillfällen man öppnar den stora plånboken har tränare Quique Sánchez Flores alltid en skräddarsydd roll i åtanke.

Vill ha snabb inspelning

Anledningen till att Valencia vill ha affären klar snabbt är att laget ska delta i Emirates Cup i London till helgen med lag som Arsenal, Inter och Paris SG. För att affären överhuvudtaget ska kunna bli av vill tränaren Quique Sánchez Flores kunna spela in Kim i laget under träningsturneringen.

Kim Källströms agent Roger Ljung vill inte ge några kommentarer i dagsläget.

Om laget spelar en 4-2-3-1-uppställning blir Kim troligen en av två defensiva innermittfältare. Spelar Valencia 4-4-2 så får han en mer offensiv roll bredvid rutinerade Baraja som tar större defensivt ansvar.

Robert Laul, Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga