Vi har en generation bortskämda spelare

FOTBOLL

Ni är kända för att vara tuffa och för att aldrig underprestera. Vi? Vi har ingen superstjärna som Zlatan Ibrahimovic – i stället har vi en hel generation med bortskämda fotbollsspelare.

På slutet, när det stod mellan Italien och Sverige, var hela Ryssland oroligt och nervöst. Det kom som en enorm lättnad när det visade sig att det blev Sverige och inte Italien. Det var en bra grupp vi hamnade i.

Spanien är favoriter, sedan är det ganska öppet. Guus Hiddink har ett fantastiskt rykte i Ryssland efter framgångarna i kvalet. Han har haft en otrolig tur, och tursamheten har spritt sig laget och på vissa håll förvandlats till inspiration. Men han bygger ett lag som ska vara som bäst i VM 2010 och inte i sommar.

Men problemen är inte så plötsliga som man kanske tror. Vi har ingen superstjärna som Zlatan Ibrahimovic.

Tjänar sina pengar för lätt

Landslaget består till stor del av en generation bortskämda unga spelare. De tjänar enorma pengar i den ryska ligan och många har redan tappat motivationen.

De tjänar sina pengar för lätt och de börjar tjäna sina pengar för tidigt. Det har gjort att många av dem inte visar den tuffhet och attityd som behövs för att bli en fotbollsspelare av toppklass.

Pengarna i den ryska superligan har blivit ett stort problem. Genomsnittsspelaren i den ryska högstaligan tjänar lite drygt en miljon dollar om året. De bästa tjänar mycket mer. Sedan stannar spelarna i Ryssland på grund av pengarna och struntar att flytta ut i Europa för att utvecklas.

Då spelar det ingen roll om Guus Hiddink bygger långsiktigt.

Igor Rabiner, krönikör Sport-Express