Allt klart med Capello

FOTBOLL

Har skrivit på ett kontrakt över fyra och ett halv år

Fabio Capello blev på fredagen officiellt klar som Englands nya förbundskapten i fotboll. Den 61-årige italienske tränaren med de stora klubbframgångarna har skrivit på ett kontrakt över fyra och ett halv år.

Capello börjar på sitt nya jobb den 7 januari och efterträder Steve McClaren, som fick sparken sedan England misslyckats med att kvalificera sig till EM 2008.

Landskampen mot Schweiz på Wembley den 6 februari blir Capellos första uppgift som engelsk förbundskapten. Efter att ha tränat storlag som AC Milan, Real Madrid, Roma och Juventus blir han den andre utländske förbundskaptenen för England, efter Sven-Göran Eriksson, som ledde laget i VM 2002, EM 2004 och VM 2006. Svensken förde England till kvartsfinal i alla tre mästerskapen.

– Jag är mycket glad över att Fabio Capello har accepterat att bli Englands förbundskapten. När vi började leta efter den nye tränaren sade vi att vi var förpliktade att hitta en kandidat av världsklass. I Fabio Capello har vi den mannen, säger Engelska fotbollsförbundets vd Brian Barwick på förbundets hemsida.

Det kommer att talas en hel del italienska på FA-kansliet och i samband med de engelska landslagssamlingarna. Capellos medhjälpare blir assistenterna Franco Baldini och Italo Galbiati, målvaktstränaren Franco Tancredi och fysioterapeuten Massimo Neri. Engelska medhjälpare kommer också att anställas.

Enligt obekräftade uppgifter kommer Capellos lön att uppgå till 4 miljoner pund om året, drygt 52 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM