Orden som förlängde Man Citys segersvit

FOTBOLL

Efter Svennis tillrättavisning vändes matchen

Manchester Citys sagolika hemmaflyt håller i sig.

I dag vände laget underläge till seger – efter ett halvtidstal av Sven-Göran Eriksson.

– Jag fick dem att ändra attityd, säger Svennis.

Manchester City är den här säsongen obesegrat hemma på City of Manchester Stadium. Faktum är att laget inte har tappat en enda poäng på de nio inledande hemmamatcherna. Men i dag var Svennis manskap riktigt illa ute.

Hamann kvitterade

Efter att Rolando Bianchi gett City en drömstart med ledningsmål redan efter sju minuter vände Bolton före pausvilan. Målvakten Andreas Isaksson var chanslös både på El Hadji Dioufs skott i nättaket och Kevin Nolans tåfjutt.

Men Cityspelarna behöll lugnet efter paus. Mycket tack vare kylige managern Sven-Göran Eriksson.

– När jag tittade på spelarna då de skulle gå ut till andra halvlek såg de ut som ett slaget lag. Jag sa till dem att vi aldrig skulle vinna matchen om de såg ut på det viset. Det fick dem att ändra attityd och därefter var de mycket mer positiva, säger Sven-Göran Eriksson enligt AP.

Drömmål av Vassell

Först kvitterade veteranen Dietmar Hamann med ett hårt skott som vallades i mål via olycklige Lubomir Michalik. Och med 13 minuter kvar kom det avgörade målet genom Darius Vassell.

Martin Petrov slet sig loss på vänsterkanten och spelade in till Vassell som skarvade bollen i nät med vänsterklacken. Ett riktigt drömmål.

På stopptid kunde inhopparen Etuhu sätta 4–2.

ARTIKELN HANDLAR OM